Појео 2,3 кг шећера да би се убио, и ништа!

Лекари у Лесковцу морали су да спасавају тридесетогодишњег мушкарца, који је за једно поподне појео 20 чоколада, канту еурокрема и попио шест литара "кола-коле".

Србија 25.05.2016 | 22:04
Појео 2,3 кг шећера да би се убио, и ништа!

Пацијент је упао у хипергликемију (повећана количина шећера у крви), а лекари су га спасавали како не би упао у кому.

 
Овај необичан случај догодио се прошлог викенда, а лекари нису могли да потврде већ су само изразили сумњу да је младић овим необичним чином покушао да изврши самоубиство. После детаљније потраге, у болници су дошли до закључка да је реч о страном држављанину, а да га је на преглед довео Лесковчанин чије име није уписано.

"Младић нам је касније рекао да воли да једе слаткише, што се по његовом изгледу није могло закључити", причају лесковачки лекари за "Блиц".

Директор Опште Болнице Лесковац Небојша Димитријевић каже да је непознаница да ли је младић покушао на тај начин да се убије:

"Извесно је да се од повишеног шећера у крви не умире баш тако лако, а најгоре што је могло да се догоди јесте да падне у кому. Овакав случај досад нисмо имали, покушавали су да се убијају тако што попију есенцију или гутањем веће дозе лекова за смирење."

Нутрициониста др Бранка Мирковић објашњава да је немогуће да неко несвесно поједе толико слаткиша.

"Толико слаткиша оптерећује панкреас, а проблем је и за јетру, која не може да преради све то. Због толике концентрације шећера у крви особа упада у хипергликемију, врло брзо и у кому, када може да дође и до смрти", каже она и додаје да толика количина шећера делује омамљујуће, као када се попије доста алкохола.

Извор: Блиц

Фото: РАС Србија

Коментари / 0

Оставите коментар