Pojeo 2,3 kg šećera da bi se ubio, i ništa!

Lekari u Leskovcu morali su da spasavaju tridesetogodišnjeg muškarca, koji je za jedno popodne pojeo 20 čokolada, kantu eurokrema i popio šest litara "kola-kole".

Srbija 25.05.2016 | 22:04
Pojeo 2,3 kg šećera da bi se ubio, i ništa!

Pacijent je upao u hiperglikemiju (povećana količina šećera u krvi), a lekari su ga spasavali kako ne bi upao u komu.

 
Ovaj neobičan slučaj dogodio se prošlog vikenda, a lekari nisu mogli da potvrde već su samo izrazili sumnju da je mladić ovim neobičnim činom pokušao da izvrši samoubistvo. Posle detaljnije potrage, u bolnici su došli do zaključka da je reč o stranom državljaninu, a da ga je na pregled doveo Leskovčanin čije ime nije upisano.

"Mladić nam je kasnije rekao da voli da jede slatkiše, što se po njegovom izgledu nije moglo zaključiti", pričaju leskovački lekari za "Blic".

Direktor Opšte Bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević kaže da je nepoznanica da li je mladić pokušao na taj način da se ubije:

"Izvesno je da se od povišenog šećera u krvi ne umire baš tako lako, a najgore što je moglo da se dogodi jeste da padne u komu. Ovakav slučaj dosad nismo imali, pokušavali su da se ubijaju tako što popiju esenciju ili gutanjem veće doze lekova za smirenje."

Nutricionista dr Branka Mirković objašnjava da je nemoguće da neko nesvesno pojede toliko slatkiša.

"Toliko slatkiša opterećuje pankreas, a problem je i za jetru, koja ne može da preradi sve to. Zbog tolike koncentracije šećera u krvi osoba upada u hiperglikemiju, vrlo brzo i u komu, kada može da dođe i do smrti", kaže ona i dodaje da tolika količina šećera deluje omamljujuće, kao kada se popije dosta alkohola.

Izvor: Blic

Foto: RAS Srbija

Komentari / 0

Ostavite komentar