Мицов: Немам шта да кријем - волим Партизан и желим да узме титулу!

"Пратио сам колико могу Суперлигу Србије. Звезда ће имати веће проблеме да дође до финала. Ипак, учесник Евролиге и освајач АБА лиге је фаворит. Партизан је на путу да сачува сезону".

Кошарка 30.05.2016 | 20:20
Мицов: Немам шта да кријем - волим Партизан и желим да узме титулу!

Утакмицама Ефес - Дарушафака, односно Фенербахче - Галатасарај почеле су полуфиналне серије турског плеј-офа. 

"Мада смо домаћини тек у трећој полуфиналној утакмици са Фенером наша дворана је већ распродата", каже Мицов, кошаркаш Галате, и наставља: 

"Ривалитет наша два тима је огроман, пет година ниједна од екипа није направила брејк. 

Оба састава су ове године имали запажене улоге у Европи. Најтофејнији тренер Старог континента Жељко Обрадовић је са Фенером стао у финалу, ви сте освојили Еврокуп?

"То је највећи успех који је остварио неки турски клуб. Искрено, желели смо тако нешто и успели смо да обезбедимо поновно учешће у Евролиги. Резултат добија на значају кад се зна да је минуле године Галатасарај био у великим проблемима. Да није било новца, да су играчи штрајковали и мењали се као на траци".

Фенербахче је фаворит у вашој полуфиналној серији?

"Прво, ми смо уморнији јер смо играли три утакмице са Каршијаком, а Фенер је одмарао. Потом, наши ривали имају дужу клупу, ето, ја морам да играм на позицији број четири. Са друге стране Галатасарај је ушла растерећено у полуфиналну серију јер смо већ испунили циљеве за ову сезону. Фенер је желео да покори Европу, али су заустављени од ЦСКА. Због актуелног сукоба ФИБЕ и Улеба титула у турском шампионату ништа не доноси, али је ствар престижа подићи пехар". 

Други полуфинални пар чине Ефес и Дарушафака?

"Клубови са огромним буџетима, али празним халама. Колико интересовање влада за наше утакмице толико нема публике на мечевима где су ова два клуба кад су домаћини. Дакле, не постоји предност домаћег терена, биће  уједначено, али предност дајем Ефесу".

И у Србији креће плеј-оф, а полуфинала ће играти Звезда и Мега односно Партизан и ФМП?

"Пратио сам колико могу Суперлигу Србије. Звезда ће имати веће проблеме да дође до финала. Ипак, учесник Евролиге и освајач АБА лиге је фаворит. Партизан је на путу да сачува сезону, завршио је као пети на Јадрану, а тренер Александар Џикић је направио добар посао. У финалу, у коме очекујем дербије, играће се на максималан број утакмица. Партизан може да изненади и узме трофеј који је опет само свар престижа".

Ваше срце је црно или црвено-бело?

"Немам шта да кријем, волим Партизан, навијам за њега и желим да узме титулу".

Значи, следеће сезоне играћете Евролигу?

"Да, уговор са Галатом ми траје и наредну годину. Презадовољан сам клубом, пријемом, солидним буџетом, навијачима... Бићу миран овог лета јер имам гарантован уговор па ћу моћи да се посветим породици, али и тренинзима", закључио је Владимир Мицов.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар