Micov: Nemam šta da krijem - volim Partizan i želim da uzme titulu!

"Pratio sam koliko mogu Superligu Srbije. Zvezda će imati veće probleme da dođe do finala. Ipak, učesnik Evrolige i osvajač ABA lige je favorit. Partizan je na putu da sačuva sezonu".

Košarka 30.05.2016 | 20:20
Micov: Nemam šta da krijem - volim Partizan i želim da uzme titulu!

Utakmicama Efes - Darušafaka, odnosno Fenerbahče - Galatasaraj počele su polufinalne serije turskog plej-ofa. 

"Mada smo domaćini tek u trećoj polufinalnoj utakmici sa Fenerom naša dvorana je već rasprodata", kaže Micov, košarkaš Galate, i nastavlja: 

"Rivalitet naša dva tima je ogroman, pet godina nijedna od ekipa nije napravila brejk. 

Oba sastava su ove godine imali zapažene uloge u Evropi. Najtofejniji trener Starog kontinenta Željko Obradović je sa Fenerom stao u finalu, vi ste osvojili Evrokup?

"To je najveći uspeh koji je ostvario neki turski klub. Iskreno, želeli smo tako nešto i uspeli smo da obezbedimo ponovno učešće u Evroligi. Rezultat dobija na značaju kad se zna da je minule godine Galatasaraj bio u velikim problemima. Da nije bilo novca, da su igrači štrajkovali i menjali se kao na traci".

Fenerbahče je favorit u vašoj polufinalnoj seriji?

"Prvo, mi smo umorniji jer smo igrali tri utakmice sa Karšijakom, a Fener je odmarao. Potom, naši rivali imaju dužu klupu, eto, ja moram da igram na poziciji broj četiri. Sa druge strane Galatasaraj je ušla rasterećeno u polufinalnu seriju jer smo već ispunili ciljeve za ovu sezonu. Fener je želeo da pokori Evropu, ali su zaustavljeni od CSKA. Zbog aktuelnog sukoba FIBE i Uleba titula u turskom šampionatu ništa ne donosi, ali je stvar prestiža podići pehar". 

Drugi polufinalni par čine Efes i Darušafaka?

"Klubovi sa ogromnim budžetima, ali praznim halama. Koliko interesovanje vlada za naše utakmice toliko nema publike na mečevima gde su ova dva kluba kad su domaćini. Dakle, ne postoji prednost domaćeg terena, biće  ujednačeno, ali prednost dajem Efesu".

I u Srbiji kreće plej-of, a polufinala će igrati Zvezda i Mega odnosno Partizan i FMP?

"Pratio sam koliko mogu Superligu Srbije. Zvezda će imati veće probleme da dođe do finala. Ipak, učesnik Evrolige i osvajač ABA lige je favorit. Partizan je na putu da sačuva sezonu, završio je kao peti na Jadranu, a trener Aleksandar Džikić je napravio dobar posao. U finalu, u kome očekujem derbije, igraće se na maksimalan broj utakmica. Partizan može da iznenadi i uzme trofej koji je opet samo svar prestiža".

Vaše srce je crno ili crveno-belo?

"Nemam šta da krijem, volim Partizan, navijam za njega i želim da uzme titulu".

Znači, sledeće sezone igraćete Evroligu?

"Da, ugovor sa Galatom mi traje i narednu godinu. Prezadovoljan sam klubom, prijemom, solidnim budžetom, navijačima... Biću miran ovog leta jer imam garantovan ugovor pa ću moći da se posvetim porodici, ali i treninzima", zaključio je Vladimir Micov.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar