Новицки и Фетел играју за Шумија!

"Ујединићемо своје напоре у име Шумахера и подржати значајне пројекте за лечење оболелих од можданих оштећења", рекао је Дирк Новицки, који се спрема да у добротворне сврхе и Шумију у част обује и копачке.

Остали спортови 30.05.2016 | 10:20
Новицки и Фетел играју за Шумија!

Себастијан Фетел, и најбољи немачки кошаркаш свих времена Дирк Новицки одиграће хуманитарну фудбалску утакмицу у част легендарног возача Формуле 1 Михаела Шумахера. Место окупљања је Кофаке арена у Мајнцу, а датум 27. јул, када ће на фудбалском терену бити одиграна утакмица легендарних асова које спаја осећај одговорности према оболелима који се лече од повреда мозга. Приход са меча биће упућен пацијентима који се лече од повреда сличних онима какве је Михаел Шумахерзадобио приликом пада на скијању.

„То је у традицији добротворних мечева, а сврха је да у име Шумахера ујединимо своје напоре и подржимо значајне пројекте за лечење оболелих од можданих оштећења“, рекао јеДирк Новицки, најтрофејнији немачки кошаркаш који данас игра у НБА за екипу Даласа.
„Већ дужи низ година Михаел Шумахер је иницијатор, али и фигура која обједињује све напоре у корист одржавања таквих фудбалских утакмица. Драго нам је да можемо да понудимо нешто тако посебно свим навијачима заједно са Дирком Новицким. Захвалила бих се свима на несебичној подршци“, објашњава Сабрина Кем, дугогодишња сарадница седмоструког светског првака Михаела Шумахера.

Да подсетимо, Михаел Шумахер доживео је тешку повреду главе крајем 2013. године на скијању у месту Марибел на Алпима. Од тада па све до данас његово стање је у пар наврата било веома алармантно. Дуго после несреће био је у коми, али се ни после буђења из коме његово стање није значајније побољшало, или бар не довољно да би се легендарни ас Формуле 1 активније укључио у спортска и социјална дешавања. Његово стање је тренутно променљиво, али релативно стабилно будући да је дом Шумахеровихпотпуно прилагођен његовом боравку и лечењу. Другим речима Шуми живи у правој малој болници, док армија навијача и жељна спортска јавност чека да се најбољи немачки и светски возач поново појави у некој улози на сцени најбржег циркуса.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар