Novicki i Fetel igraju za Šumija!

"Ujedinićemo svoje napore u ime Šumahera i podržati značajne projekte za lečenje obolelih od moždanih oštećenja", rekao je Dirk Novicki, koji se sprema da u dobrotvorne svrhe i Šumiju u čast obuje i kopačke.

Ostali sportovi 30.05.2016 | 10:20
Novicki i Fetel igraju za Šumija!

Sebastijan Fetel, i najbolji nemački košarkaš svih vremena Dirk Novicki odigraće humanitarnu fudbalsku utakmicu u čast legendarnog vozača Formule 1 Mihaela Šumahera. Mesto okupljanja je Kofake arena u Majncu, a datum 27. jul, kada će na fudbalskom terenu biti odigrana utakmica legendarnih asova koje spaja osećaj odgovornosti prema obolelima koji se leče od povreda mozga. Prihod sa meča biće upućen pacijentima koji se leče od povreda sličnih onima kakve je Mihael Šumaherzadobio prilikom pada na skijanju.

„To je u tradiciji dobrotvornih mečeva, a svrha je da u ime Šumahera ujedinimo svoje napore i podržimo značajne projekte za lečenje obolelih od moždanih oštećenja“, rekao jeDirk Novicki, najtrofejniji nemački košarkaš koji danas igra u NBA za ekipu Dalasa.
„Već duži niz godina Mihael Šumaher je inicijator, ali i figura koja objedinjuje sve napore u korist održavanja takvih fudbalskih utakmica. Drago nam je da možemo da ponudimo nešto tako posebno svim navijačima zajedno sa Dirkom Novickim. Zahvalila bih se svima na nesebičnoj podršci“, objašnjava Sabrina Kem, dugogodišnja saradnica sedmostrukog svetskog prvaka Mihaela Šumahera.

Da podsetimo, Mihael Šumaher doživeo je tešku povredu glave krajem 2013. godine na skijanju u mestu Maribel na Alpima. Od tada pa sve do danas njegovo stanje je u par navrata bilo veoma alarmantno. Dugo posle nesreće bio je u komi, ali se ni posle buđenja iz kome njegovo stanje nije značajnije poboljšalo, ili bar ne dovoljno da bi se legendarni as Formule 1 aktivnije uključio u sportska i socijalna dešavanja. Njegovo stanje je trenutno promenljivo, ali relativno stabilno budući da je dom Šumaherovihpotpuno prilagođen njegovom boravku i lečenju. Drugim rečima Šumi živi u pravoj maloj bolnici, dok armija navijača i željna sportska javnost čeka da se najbolji nemački i svetski vozač ponovo pojavi u nekoj ulozi na sceni najbržeg cirkusa.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar