"Улица за колица" у Бањалуци

Центар за креативан раст и развој „Добар дан“ организоваће акцију „Улица за колица“ која ће се одржати 29. маја у 12 часова, када ће незадовољни грађани послати поруку несавјесним учесницима у саобраћају.

Република Српска 25.05.2016 | 21:34
"Улица за колица" у Бањалуци

Парк „Петар Кочић“ ће овом приликом бити мјесто окупљања грађана Бањалуке, првенствено родитеља са дјецом, немоћних лица, као и особа са инвалидитетом, који ће на симболичан начин упутити опомену несавјесним возачима који паркирају своје аутомобиле на тротоарима.

"У питању је спонтана иницијатива, покренута на друштвеним мрежама, а која је у кратком времену окупила бројне припаднике различитих друштвених категорија који дијеле незадовољство поводом овог проблема. Непрописним паркирањем на површинама предвиђеним за пјешаке, често се угрожавају животи пролазника који су принуђени да заобиђу возила тако што ће прећи на улице", саопштили су организатори.

Активисти Центра за креативан расти развој „Добар дан“, као и окупљени на овој акцији, настојаће подићи свијест друштва о потреби за поштовањем правила и прописа учешћа саобраћају.

Акцију „Улица за колица“ обиљежиће бројни дјечији цртежи који ће се остављати на оближњим аутомобилима.

Окупљени грађани ће паркирати своја бицикла и колица на тротоаре и улице како би изразили незадовољство, али и указали возачима на потребе свих актера у саобраћају.

Организатори позивају грађане да се придруже овојакцији и дају свој допринос уређености улица својих градова.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Микаило

25.05.2016 19:57

29. маја це протестовати а 2. октобра це поново гласати за исту власт. То је нас народ неуки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

грађанин

25.05.2016 20:15

Ре Микаило:Мислиш опет 29.маја силни аутобуси треба да иду ка Бањалуци. Ау, ванредне вожње. Народ ће све платити.

Name

Дјордје

25.05.2016 23:01

Продјите колицима поред ресторана мала станица(поред зграде владе) и све це вам бити јасно. Сто је најтузније јос имају особу задузену за паркинг

ОДГОВОРИТЕ