Михајловићева губи фотељу у СНС

Зорана Михајловић више неће бити у председништву Српске напредне странке, сазнаје "Блиц", а премијер Србије Александар Вучић још јој тражи место у влади Србије.

Србија 25.05.2016 | 21:09
Михајловићева губи фотељу у СНС

Према сазнањима "Блица", готово цело председништво напредњака биће смењено у суботу на изборној скупштини ове странке.

 
Лидер напредњака Александар Вучић на овај корак се одлучио како би младим људима који су се добро показали у кампањи и који су вредно радили дао шансу у виду напредовања у странци.

У највећем проблему ће се, како сазнајемо, наћи министарка инфраструктуре и досадашња потпредседница странке Зорана Михајловић.

"Она је не ужива никакво поверење у странци, чланство је не воли, а сад ће додатно да буде скрајнута. Свесна је да је министарска позиција смењива и да би сутра могла да остане без обе функције", каже саговорник "Блица" из врха СНС.

Одговарајући јуче на питање новинара да ли ће Никола Селаковић и Зорана Михајловић бити и у новој влади, премијер Вучић је рекао "да би лично то волео", али није желео ништа конкретније да одговори, додавши још и да су поменути министри вредно радили.

Ни други високи страначки функционери не могу бити потпуно сигурни да ће задржати статус у странци.

"Много је искусних функционера који су се уљуљкали и мисле да су богомдани, а странци више ништа не пружају. Зато је Вучић решио да направи рокаду и проветри страначке редове", каже извор "Блица".

Тако ће, према нашим сазнањима, готово цело руководство бити замењено.

Фунционери који имају одређене функције наставиће да их обављају, па ће тако Небојша Стефановић и убудуће бити на челу београдског одбора СНС, Јадранка Јоксимовић ће наставити да буде интернационална секретарка...

Осим тога, нови потпредседници странке највероватније ће бити Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада који је на априлским изборима остварио убедљиву победу у Војводини, Миленко Јованов, војвођански функционер који је пре одређеног времена у СНС дошао из ДСС.

Као могућа потпредседница помиње се и Марија Обрадовић, која је у претходном скупштинском сазиву била председница Одбора за одбрану.

Без потпредседничког места вероватно ће остати и Игор Мировић, који је све ближи позицији војвођанског премијера, о чему је "Блиц" писао, док би у руководство странке могао да уђе Бранислав Недимовић.

Вучић једини кандидат

Изборна скупштина Српске напредне странке одржаће се у суботу. Александар Вучић ће и овог пута бити једини кандидат за председника.

Братислав Гашић, досадашњи потпредседник, требало би, према сазнањима "Блица", да буде изабран за председника Извршног одбора уместо Радомира Николића.

Извор: Блиц

Фото: РАС Србија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

26.05.2016 10:23

ЗОРАНА, ЗОРАНА, СПАШАВАЈ СЕ ЗОРАНА!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

27.05.2016 20:35

Сирота Тузланка,ста це сад,оде а бас зна да се заволи то канабе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

врс рви

28.05.2016 08:27

Нестало јој адута, има више пудера на лицу и вишак килограма...

ОДГОВОРИТЕ