Mihajlovićeva gubi fotelju u SNS

Zorana Mihajlović više neće biti u predsedništvu Srpske napredne stranke, saznaje "Blic", a premijer Srbije Aleksandar Vučić još joj traži mesto u vladi Srbije.

Srbija 25.05.2016 | 21:09
Mihajlovićeva gubi fotelju u SNS

Prema saznanjima "Blica", gotovo celo predsedništvo naprednjaka biće smenjeno u subotu na izbornoj skupštini ove stranke.

 
Lider naprednjaka Aleksandar Vučić na ovaj korak se odlučio kako bi mladim ljudima koji su se dobro pokazali u kampanji i koji su vredno radili dao šansu u vidu napredovanja u stranci.

U najvećem problemu će se, kako saznajemo, naći ministarka infrastrukture i dosadašnja potpredsednica stranke Zorana Mihajlović.

"Ona je ne uživa nikakvo poverenje u stranci, članstvo je ne voli, a sad će dodatno da bude skrajnuta. Svesna je da je ministarska pozicija smenjiva i da bi sutra mogla da ostane bez obe funkcije", kaže sagovornik "Blica" iz vrha SNS.

Odgovarajući juče na pitanje novinara da li će Nikola Selaković i Zorana Mihajlović biti i u novoj vladi, premijer Vučić je rekao "da bi lično to voleo", ali nije želeo ništa konkretnije da odgovori, dodavši još i da su pomenuti ministri vredno radili.

Ni drugi visoki stranački funkcioneri ne mogu biti potpuno sigurni da će zadržati status u stranci.

"Mnogo je iskusnih funkcionera koji su se uljuljkali i misle da su bogomdani, a stranci više ništa ne pružaju. Zato je Vučić rešio da napravi rokadu i provetri stranačke redove", kaže izvor "Blica".

Tako će, prema našim saznanjima, gotovo celo rukovodstvo biti zamenjeno.

Funcioneri koji imaju određene funkcije nastaviće da ih obavljaju, pa će tako Nebojša Stefanović i ubuduće biti na čelu beogradskog odbora SNS, Jadranka Joksimović će nastaviti da bude internacionalna sekretarka...

Osim toga, novi potpredsednici stranke najverovatnije će biti Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada koji je na aprilskim izborima ostvario ubedljivu pobedu u Vojvodini, Milenko Jovanov, vojvođanski funkcioner koji je pre određenog vremena u SNS došao iz DSS.

Kao moguća potpredsednica pominje se i Marija Obradović, koja je u prethodnom skupštinskom sazivu bila predsednica Odbora za odbranu.

Bez potpredsedničkog mesta verovatno će ostati i Igor Mirović, koji je sve bliži poziciji vojvođanskog premijera, o čemu je "Blic" pisao, dok bi u rukovodstvo stranke mogao da uđe Branislav Nedimović.

Vučić jedini kandidat

Izborna skupština Srpske napredne stranke održaće se u subotu. Aleksandar Vučić će i ovog puta biti jedini kandidat za predsednika.

Bratislav Gašić, dosadašnji potpredsednik, trebalo bi, prema saznanjima "Blica", da bude izabran za predsednika Izvršnog odbora umesto Radomira Nikolića.

Izvor: Blic

Foto: RAS Srbija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ŽIKA Ž

26.05.2016 12:23

ZORANA, ZORANA, SPAŠAVAJ SE ZORANA!!!!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Bogoljub

27.05.2016 22:35

Sirota Tuzlanka,sta ce sad,ode a bas zna da se zavoli to kanabe.

ODGOVORITE
Name

vrs rvi

28.05.2016 10:27

Nestalo joj aduta, ima više pudera na licu i višak kilograma...

ODGOVORITE