Отишла Лестерова највећа трансфер грешка - Андреј Крамарић!

Доведен као велико појачање пре 495 дана, за 9,1 милион евра, колико је коштало његових 28 голова на 30 утакмица за Ријеку, Крамарић је продат Хофенхајму за можда и дупло мање новца.

Фудбал 04.06.2016 | 22:45
Отишла Лестерова највећа трансфер грешка - Андреј Крамарић!

Млади хрватски центарфор Андреј Крамарић, након што је од лета 2014. до јануара 2015. постигао 28 голова на 30 утакмица за Ријеку у хрватском првенству и Лиги Европе, доведен је у Лестер за 9,1 милион евра и представљен као велико појачање.

Прошлог пролећа, успео је у грчевитој борби за опстанак да постигне два гола на 13 наступа у Премијер лиги и један на два у ФА купу, а пробојом Џејмија Вардија у врх енглеског фудбала, потпуно је пао у други план прошле јесени.

Крамарић је од августа 2015. до јануара ове године одиграо сам 22 минута за "лисице", седам мечева преседео је на клупи, а чак 12 пута није био ни у протоколу, тако да је растанак био неминован и он је у јануару позајмљен немачком Хофенхајму, који се борио за опстанак и на крају изборио у великој мери захваљујући играма хрватског центарфора.

Крамарић је ове полусезоне постигао пет голова и забележио четири асистенције током 15 наступа за Хофенхајм, у ком су били одушевљени његовим играча, али и били спремни да га врате у редове новог шампиона Енглеске, јер нису имали новца да га откупе.

Али, све се променилу преко ноћи.

Након што је Бајер Леверкузен купио Крамарићевог колегу из напада, Кевина Фоланда (8 голова, 10 асистенција, на 33 меча ове сезоне) за пуних 15 милиона евра, који би могли да нарасту и на 17, у клупску касу слио се "кеш" којим је Хофенхајм данас откупио у потпуности уговор Крамарића и одвео га са Острва.

За сада, није саопштено колико је од 9,1 милиона евра Лестер повратио овим трансфером, али се процењује да је Крамарићева вредност у међувремену пала на око пет милиона.

Он је био члан Лестера 495 дана.

Искључиво плаво-бели

Крамарић има 24 године и потписао је четворогодишњи уговор са новим клубом, а занимљиво је да никад у каријери није играо ни за кога ко нема плаво беле боје: Динамо Загреб, Ријека, Лестер, Хофенхајм.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар