Otišla Lesterova najveća transfer greška - Andrej Kramarić!

Doveden kao veliko pojačanje pre 495 dana, za 9,1 milion evra, koliko je koštalo njegovih 28 golova na 30 utakmica za Rijeku, Kramarić je prodat Hofenhajmu za možda i duplo manje novca.

Fudbal 04.06.2016 | 22:45
Otišla Lesterova najveća transfer greška - Andrej Kramarić!

Mladi hrvatski centarfor Andrej Kramarić, nakon što je od leta 2014. do januara 2015. postigao 28 golova na 30 utakmica za Rijeku u hrvatskom prvenstvu i Ligi Evrope, doveden je u Lester za 9,1 milion evra i predstavljen kao veliko pojačanje.

Prošlog proleća, uspeo je u grčevitoj borbi za opstanak da postigne dva gola na 13 nastupa u Premijer ligi i jedan na dva u FA kupu, a probojom Džejmija Vardija u vrh engleskog fudbala, potpuno je pao u drugi plan prošle jeseni.

Kramarić je od avgusta 2015. do januara ove godine odigrao sam 22 minuta za "lisice", sedam mečeva presedeo je na klupi, a čak 12 puta nije bio ni u protokolu, tako da je rastanak bio neminovan i on je u januaru pozajmljen nemačkom Hofenhajmu, koji se borio za opstanak i na kraju izborio u velikoj meri zahvaljujući igrama hrvatskog centarfora.

Kramarić je ove polusezone postigao pet golova i zabeležio četiri asistencije tokom 15 nastupa za Hofenhajm, u kom su bili oduševljeni njegovim igrača, ali i bili spremni da ga vrate u redove novog šampiona Engleske, jer nisu imali novca da ga otkupe.

Ali, sve se promenilu preko noći.

Nakon što je Bajer Leverkuzen kupio Kramarićevog kolegu iz napada, Kevina Folanda (8 golova, 10 asistencija, na 33 meča ove sezone) za punih 15 miliona evra, koji bi mogli da narastu i na 17, u klupsku kasu slio se "keš" kojim je Hofenhajm danas otkupio u potpunosti ugovor Kramarića i odveo ga sa Ostrva.

Za sada, nije saopšteno koliko je od 9,1 miliona evra Lester povratio ovim transferom, ali se procenjuje da je Kramarićeva vrednost u međuvremenu pala na oko pet miliona.

On je bio član Lestera 495 dana.

Isključivo plavo-beli

Kramarić ima 24 godine i potpisao je četvorogodišnji ugovor sa novim klubom, a zanimljivo je da nikad u karijeri nije igrao ni za koga ko nema plavo bele boje: Dinamo Zagreb, Rijeka, Lester, Hofenhajm.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar