Епархија чека пријаве

Свесрпски сабор црквеног беседништва у организацији Епархије шабачке Српске православне цркве биће одржан 22. јуна, речено нам је у Епархији шабачкој.

Србија 25.05.2016 | 18:21
Епархија чека пријаве

Право учешћа на Сабору беседништва има свако из Србије и дијаспоре, особе свих узраста, пола, образовања и занимања.

Заинтересовани за учешће на Сабору треба да беседе у трајању од највише пет минута и да доставе у писаној форми, аудио или видео-снимку на адресу: ГЛАС ЦРКВЕ, Шабац – Милоша Обилића бр. 10. или на имејл: гласцркве.сабац@гмаил.цом. најкасније до 15. јуна.

Беседе морају бити хришћанске тематике из области вере и морала. Генерална проба одабраних беседа и беседника одржаће се у суботу, 18. јуна у Шапцу. Сабор беседништва биће одржан на Летњиковцу у живописном амбијенталном простору Саборног храма Свете Тројице уз учешће великог броја верника.

Беседе и беседнике оцењиваће петочлани жири чији је председник највећи српски песник и беседник Матија Бећковић, који ће отворити Сабор својом Беседом о беседи.

Беседе ће говорити десет учесника којима ће бити уручене Грамате за учешће на Сабору. Победник ће добити почасну Грамату Победника Сабора и велики Комплет од 13 књига Светог Владике Николаја. За друго место награда ће бити десетотомни комплет књига Достојевског у рукама Бога живога, а за треће место тротомни комплет књига академика генерала Живка Павловића "Церска и Колубарска битка".

БН телевизија (В.М.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Србо

26.05.2016 04:48

Није чудо што обични народ не зна ништа кад црква позива на ,,беседу,, који је иначе турски термин. Говорите СРПСКИМ језиком ви из православне цркве а не турским језиком..,

ОДГОВОРИТЕ