Eparhija čeka prijave

Svesrpski sabor crkvenog besedništva u organizaciji Eparhije šabačke Srpske pravoslavne crkve biće održan 22. juna, rečeno nam je u Eparhiji šabačkoj.

Srbija 25.05.2016 | 18:21
Eparhija čeka prijave

Pravo učešća na Saboru besedništva ima svako iz Srbije i dijaspore, osobe svih uzrasta, pola, obrazovanja i zanimanja.

Zainteresovani za učešće na Saboru treba da besede u trajanju od najviše pet minuta i da dostave u pisanoj formi, audio ili video-snimku na adresu: GLAS CRKVE, Šabac – Miloša Obilića br. 10. ili na imejl: [email protected]. najkasnije do 15. juna.

Besede moraju biti hrišćanske tematike iz oblasti vere i morala. Generalna proba odabranih beseda i besednika održaće se u subotu, 18. juna u Šapcu. Sabor besedništva biće održan na Letnjikovcu u živopisnom ambijentalnom prostoru Sabornog hrama Svete Trojice uz učešće velikog broja vernika.

Besede i besednike ocenjivaće petočlani žiri čiji je predsednik najveći srpski pesnik i besednik Matija Bećković, koji će otvoriti Sabor svojom Besedom o besedi.

Besede će govoriti deset učesnika kojima će biti uručene Gramate za učešće na Saboru. Pobednik će dobiti počasnu Gramatu Pobednika Sabora i veliki Komplet od 13 knjiga Svetog Vladike Nikolaja. Za drugo mesto nagrada će biti desetotomni komplet knjiga Dostojevskog u rukama Boga živoga, a za treće mesto trotomni komplet knjiga akademika generala Živka Pavlovića "Cerska i Kolubarska bitka".

BN televizija (V.M.)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Srbo

26.05.2016 04:48

Nije čudo što obični narod ne zna ništa kad crkva poziva na ,,besedu,, koji je inače turski termin. Govorite SRPSKIM jezikom vi iz pravoslavne crkve a ne turskim jezikom..,

ODGOVORITE