Трамп први пут престигао Хилари

Милијардер Доналд Трамп по први пут је у анкетама јавног мијења престигао Хилари Клинтон, своју ривалку из Демократске странке, пише британски "Гардијан".

Свијет 25.05.2016 | 17:25
Трамп први пут престигао Хилари

Лист се позива на сајт за истраживање јавног мњења РЦП који узима просјечан резултат анкета у којима је Американцима постављено питање кога би изабрали између два кандидата.

РЦП је у недељу ажурирао бројке и сада се види да Трамп има предност од 0.2 одсто у односу на Клинтонову.

Ово је можда мала предност али неки су већ закључили да је "вјероватно вријеме за панику", наводи лист.

Ово је први пут да је Трамп избио на прво мјесто према РЦП, али је био веома близу тога у још два наврата - у септембру и децембру прошле године.

Предност Клинтонове у анкетама је од септембра знатно варирала - од чак 11 одсто до само 0,6 одсто, што значи да су Трампови противници и раније имали разлога за бригу, оцјењује се у тексту.

Бас као што је експертима требало времена да увиде да је Трамп довољно популаран да добије републиканску номинацију, изгледа да су споро пажњу преусмерили на његове шансе да побиједи у трци за Бијелу кућу, наводи "Гардијан".

Избори у САД биће одржани 8. новембра.

Извор: Агенције

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

❤️

25.05.2016 15:33

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

25.05.2016 15:51

Хилари је позната по томе што понекад не говори истину и што воли муслимане а НЕВОЛИ СРБе. СРБи требају због тога на следећим изборима без разлике на странку којој припадају из националних СРБски разлога да гласају за Трампа а не за Хилари! Са Трмпом ће бити могућа економска обнова Америке и успостављање са СРБијом и Русијом пријатељски веза са обостраним уважавањем а са Хилари неће!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ама

25.05.2016 17:13

Требао би Трамп да збари ту Хилари...

Name

Хм

25.05.2016 17:30

Трамп побједјује. Ова бабускара ни Била Клинтона не интересује већ 20 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXXXXЛ

26.05.2016 10:27

Довољно је овој вјештици погледати очи и све ти је јасно.

ОДГОВОРИТЕ