Tramp prvi put prestigao Hilari

Milijarder Donald Tramp po prvi put je u anketama javnog mijenja prestigao Hilari Klinton, svoju rivalku iz Demokratske stranke, piše britanski "Gardijan".

Svijet 25.05.2016 | 17:25
Tramp prvi put prestigao Hilari

List se poziva na sajt za istraživanje javnog mnjenja RCP koji uzima prosječan rezultat anketa u kojima je Amerikancima postavljeno pitanje koga bi izabrali između dva kandidata.

RCP je u nedelju ažurirao brojke i sada se vidi da Tramp ima prednost od 0.2 odsto u odnosu na Klintonovu.

Ovo je možda mala prednost ali neki su već zaključili da je "vjerovatno vrijeme za paniku", navodi list.

Ovo je prvi put da je Tramp izbio na prvo mjesto prema RCP, ali je bio veoma blizu toga u još dva navrata - u septembru i decembru prošle godine.

Prednost Klintonove u anketama je od septembra znatno varirala - od čak 11 odsto do samo 0,6 odsto, što znači da su Trampovi protivnici i ranije imali razloga za brigu, ocjenjuje se u tekstu.

Bas kao što je ekspertima trebalo vremena da uvide da je Tramp dovoljno popularan da dobije republikansku nominaciju, izgleda da su sporo pažnju preusmerili na njegove šanse da pobijedi u trci za Bijelu kuću, navodi "Gardijan".

Izbori u SAD biće održani 8. novembra.

Izvor: Agencije

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

❤️

25.05.2016 15:33

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

25.05.2016 15:51

Хилари је позната по томе што понекад не говори истину и што воли муслимане а НЕВОЛИ СРБе. СРБи требају због тога на следећим изборима без разлике на странку којој припадају из националних СРБски разлога да гласају за Трампа а не за Хилари! Са Трмпом ће бити могућа економска обнова Америке и успостављање са СРБијом и Русијом пријатељски веза са обостраним уважавањем а са Хилари неће!

ODGOVORITE
Name

Ama

25.05.2016 17:13

Trebao bi Tramp da zbari tu Hilari...

Name

Hm

25.05.2016 17:30

Tramp pobjedjuje. Ova babuskara ni Bila Klintona ne interesuje već 20 godina.

ODGOVORITE
Name

XXXXXL

26.05.2016 10:27

Dovoljno je ovoj vještici pogledati oči i sve ti je jasno.

ODGOVORITE