Челси је власник права на Мурињово име?!

Иако су енглески медији најавили долазак Жозеа Муриња у Манчестер јунајтед, постоје и неке "зачкољице" које би могле да буду кочница. И то не баш ситне...

Фудбал 25.05.2016 | 20:15
Челси је власник права на Мурињово име?!

Преговори Манчестер јунајтеда и Жозеа Муриња увелико теку, судећи према вестима из Енглеске, али постоје и потенцијалне препреке о којима нашироко пишу медији на Острву.

Реч је о томе да су комерцијални уговори које Мурињо има са одређеним компанијама у сукобу са спонзорима Манчестер јунајтеда. Те уговоре тренутно "чешљају" адвокати обе стране и покушавају да реше енигму.

Пре свега, истичу медији, Мурињо је "заштитно лице" аутомобилског произвођача "Јагуар", али и фирми које производе сатове, казина...

Манчестер јунајтед, пак, има седмогодишњи спонзорски уговор са "Шевролетом" (одељак Џенерал моторса), који му доноси 470 милиона евра, а Мурињов уговор са "Јагуаром" се коси са овим. Слично је и са сатовима - Мурињо рекламира сатове швајцарског произвођача, а званични партнер Манчестер јунајтеда је амерички произвођач сатова.

Најбизарнија препрека би могла да буде ова - Челси, бивши Мурињов послодавац, поседује права на његово име!

Према подацима Европске уније, односно одељења које се бави заштитом интелектуалне својине, Мурињо је регистрован као "Челсијев заштитни знак (традемарк)"!

Иако све ово, можда, делује зачуђујуће, у Европској унији се гледа све, до најситнијих детаља, а поготово када је реч о финансијама и правима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар