Čelsi je vlasnik prava na Murinjovo ime?!

Iako su engleski mediji najavili dolazak Žozea Murinja u Mančester junajted, postoje i neke "začkoljice" koje bi mogle da budu kočnica. I to ne baš sitne...

Fudbal 25.05.2016 | 20:15
Čelsi je vlasnik prava na Murinjovo ime?!

Pregovori Mančester junajteda i Žozea Murinja uveliko teku, sudeći prema vestima iz Engleske, ali postoje i potencijalne prepreke o kojima naširoko pišu mediji na Ostrvu.

Reč je o tome da su komercijalni ugovori koje Murinjo ima sa određenim kompanijama u sukobu sa sponzorima Mančester junajteda. Te ugovore trenutno "češljaju" advokati obe strane i pokušavaju da reše enigmu.

Pre svega, ističu mediji, Murinjo je "zaštitno lice" automobilskog proizvođača "Jaguar", ali i firmi koje proizvode satove, kazina...

Mančester junajted, pak, ima sedmogodišnji sponzorski ugovor sa "Ševroletom" (odeljak Dženeral motorsa), koji mu donosi 470 miliona evra, a Murinjov ugovor sa "Jaguarom" se kosi sa ovim. Slično je i sa satovima - Murinjo reklamira satove švajcarskog proizvođača, a zvanični partner Mančester junajteda je američki proizvođač satova.

Najbizarnija prepreka bi mogla da bude ova - Čelsi, bivši Murinjov poslodavac, poseduje prava na njegovo ime!

Prema podacima Evropske unije, odnosno odeljenja koje se bavi zaštitom intelektualne svojine, Murinjo je registrovan kao "Čelsijev zaštitni znak (trademark)"!

Iako sve ovo, možda, deluje začuđujuće, u Evropskoj uniji se gleda sve, do najsitnijih detalja, a pogotovo kada je reč o finansijama i pravima.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar