Србија у Русији! Може ли то Муслин?!

Славољуб Муслин дебитује данас на клупи Србије против Кипра. Могу ли "орлови" до Мундијала у Русији и да ли ће нови селектор и челник ФСС донети позитивне промене?

Фудбал 25.05.2016 | 16:00
Србија у Русији! Може ли то Муслин?!

Фудбалска репрезентација Србије у нови циклус квалификација, овај пут за Мундијал у Русији 2018, кренуће у новом руху.

Прецизније, са новим челником Савеза Славишом Кокезом и селектором Славољубом Муслином.

"Орлови" су последњи пут на великом такмичењу учествовали 2010. године на Светском првенству у Јужној Африци. Од тада, национални тим Србије пропустио је три велика такмичења, два европска шампионата (2012. и 2016) и Мундијал (2014).

Управо се на овим чињеницама и највише замерало бившем председнику ФСС Томиславу Караџићу, тако да су нови челници српске "куће фудбала" као примарни циљ поставили враћање култа репрезентацији и пласман на прво велико такмичење, а то је Светско првенство у Русији.

У циљу тог резултата, на место селектора уместо Радована Ћурчића постављен је искусни Муслин. Бивши трофејни тренер Црвене звезде по први пут је окупио национални тим и практично данас започиње мисију "Русија".

"Орлови" ће на стадиону Слободе у Ужицу, од 17 сати, одиграти контролни меч са селекцијом Кипра. Муслин ће дебитовати и по први пут проверити снаге са којима ће кренути у квалификационе битке против Велса, Аустрије, Републике Ирске, Молдавије и Грузије.

Поверење нације, када је фудбалска репрезенација у питању, одавно је изгубљено. Стадиони су углавном полупразни када игра Србија, а јединствене подршке публике нема већ пуних шест година, осим у изолованим случајевима када су се "орлови" састајали са Хрватском или Албанијом.

Има ли Муслин снаге да одведе Србију на Мундијал и да врати публику на стадион?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар