Srbija u Rusiji! Može li to Muslin?!

Slavoljub Muslin debituje danas na klupi Srbije protiv Kipra. Mogu li "orlovi" do Mundijala u Rusiji i da li će novi selektor i čelnik FSS doneti pozitivne promene?

Fudbal 25.05.2016 | 16:00
Srbija u Rusiji! Može li to Muslin?!

Fudbalska reprezentacija Srbije u novi ciklus kvalifikacija, ovaj put za Mundijal u Rusiji 2018, krenuće u novom ruhu.

Preciznije, sa novim čelnikom Saveza Slavišom Kokezom i selektorom Slavoljubom Muslinom.

"Orlovi" su poslednji put na velikom takmičenju učestvovali 2010. godine na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Od tada, nacionalni tim Srbije propustio je tri velika takmičenja, dva evropska šampionata (2012. i 2016) i Mundijal (2014).

Upravo se na ovim činjenicama i najviše zameralo bivšem predsedniku FSS Tomislavu Karadžiću, tako da su novi čelnici srpske "kuće fudbala" kao primarni cilj postavili vraćanje kulta reprezentaciji i plasman na prvo veliko takmičenje, a to je Svetsko prvenstvo u Rusiji.

U cilju tog rezultata, na mesto selektora umesto Radovana Ćurčića postavljen je iskusni Muslin. Bivši trofejni trener Crvene zvezde po prvi put je okupio nacionalni tim i praktično danas započinje misiju "Rusija".

"Orlovi" će na stadionu Slobode u Užicu, od 17 sati, odigrati kontrolni meč sa selekcijom Kipra. Muslin će debitovati i po prvi put proveriti snage sa kojima će krenuti u kvalifikacione bitke protiv Velsa, Austrije, Republike Irske, Moldavije i Gruzije.

Poverenje nacije, kada je fudbalska reprezenacija u pitanju, odavno je izgubljeno. Stadioni su uglavnom poluprazni kada igra Srbija, a jedinstvene podrške publike nema već punih šest godina, osim u izolovanim slučajevima kada su se "orlovi" sastajali sa Hrvatskom ili Albanijom.

Ima li Muslin snage da odvede Srbiju na Mundijal i da vrati publiku na stadion?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar