Џајић: Да не би рата, дошао би Шукер, Звезда би владала...!

Најбољи српски фудбалер у 20. веку Драган Џајић изјавио је да је рат у некадашњој СФРЈ спречио Црвену звезду да дуго влада европским клупским фудбалом.

Фудбал 29.05.2016 | 23:00
Џајић: Да не би рата, дошао би Шукер, Звезда би владала...!

Џајић је у разговору за АФП, поводом 25 година од Звездине титуле шампиона Европе у Барију и победе против Олимпика из Марсеља истакао да је план који је направљен подразумевао дугу владавину.

"Титула из Барија требало је да буде само почетак. Дуго смо стварали шампионски тим, имали смо јасан план, рецимо већ договорен трансфер Давора Шукера. И онда се све срушило за један дан. НИједна компанија није изгубила због рата колико Звезда", присетио сеЏајић, тадашњи спортски директор црвено-белих.

Према његовим речима, у Звезди се никада није гледала националност играца, него само квалитет, а АФП подсећа да је шампионски трофеј у Барију донео Македонац Дарко Панчев и да су играли Хрват Роберт Просинечки, Црногорац Дејан Савићевић, Рефик Шабанаџовић из БиХ, а Срби капитен Стеван Стојановић, Синиша МИхајловић, Владимир Југовић, Драгиша Бинић....

Новинар АФП-а није пропустио прилику да упореди ту и садашњу слику Звезде, те помене графит "Правда за Уроша" и објасни да је у питању хулиган који је напао полицајца, те да се поред "Маракане" с погледом на стадион налази кућа Жељка Ражнатовића "Аркана", који је описан као вођа паравојне групе "Тигрови" током рата у бившој Југославији.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар