Анализа - НБА: Шампион на конопцима - могу ли Вориорси до 4-3?!

Оклахома Сити Тандери налазе се на победу од пласмана у велико финале НБА лиге, али и на корак до елиминације акутелног шампиона Голден Стејт Вориорса.

Кошарка 26.05.2016 | 08:20
Анализа - НБА: Шампион на конопцима - могу ли Вориорси до 4-3?!

ОКЦ је и по трећи пут убедљиво савладао тим из Оукленда, који ће морати да добије све три преостале утакмице како би сачувао круну и престо.

У историји плеј-офа најјаче лиге света 200 пута је један тим у серији водио против другог са 3-1 у победама, а само је осам оних који су успели да дођу до преокрета.

Када је борба за велико финале у питању, три пута је забележен споменути преокрет. Први којима је то успело јесу Бостон Селтикси, који су 1968. године надокнадили заостатак против Филаделфија 76ерса у финалу Истока, једанаест сезона касније њихов подвиг поновили су Вашингтон Булетси елиминисавши Сан Антонио Спарсе у истој фази на Западу, а листу затварају Бостон Селтикси – пошто су и 1981. преокретом избацили 76ерсе.

Два пута то се догодило у првој рунди – најпре када су Детроит Пистонси 'окренули' Орландо Меџик у првој рунди источне конференције 2003. годиине, а потом су три године касније исто учинили Финикс Санси против Лос Анђелес Лејкеса, на отварању доигравања у западне конференције.

Исти сценарио гледали смо три пута у полуфиналима Конференција – 1970. Лос Анђелес Лејкерси избацили су Финикс Сансе, 1995. године исто је пошло за руком и Хјустон Рокитсима, такође, против франшизе из Финикса уи борби за финале Запада, док се тако нешто последњи пут догодило 1997, када је Мајами Хит направио преокрет против Њујорк Никса.

Наредни дуел у серији између Оклахоме и Голден Стејта игра се у ноћи између четвртка и петка, а домаћини ће бити Вориорси.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар