Срби, гдје је хуманост?! Најважнији меч: Асови за дјецу окупили САМО 7.000 људи!

Српски фудбалери одиграли су у Београду хуманитарну утакмицу како би се прикупила средства за изградњу новог дечјег хемато-онколошког одељења у Нишу.

Фудбал 25.05.2016 | 12:00
Срби, гдје је хуманост?! Најважнији меч: Асови за дјецу окупили САМО 7.000 људи!

На стадиону Партизана екипе су предводиле легенде светског и српског фудбала, тренери Радомир Антић и Бора Милутиновић.

Играчи су се забављали на терену, видјено је много лепих додавања, одбрана и голова, као и пречка бившег фудбалера Реал Мадрида Предрага Мијатовића.

Вечерас је наступио велики број бивших и садашњих фудбалера медју којима и Предраг Мијатовић, Дејан Станковић, Никола Жигић, Матеја Кежман, Данко Лазовић, Перица Огњеновић, Дамир Чакар и Андрија Делибашић.

Наступили су и Гојко Качар, Миливоје Ћирковић, Лео Леринц, Ниша Савељић и Ненад Ковачевић, као и тренер Горан Стевановић и телевизијски водитељ Зоран Кесић.

Ту су такодје били и голмани Ивица Краљ, Бобан Бајковић и Дјордје Пантић, али и глумац Лазар Ристовски, као и капитен Партизана Саша Илић.

Улазнице за утакмицу "Асови за децу" продавале су се по цени од по 300 динара за јужну и северну трибину и 1.500 динара за исток и запад.

Они који нису били у прилици да купе улазницу, могу послати смс поруку на број 1150, а порука кошта 100 динара. Како је саопштено вечерас, сакупљено је више од 50.000 евра.

Резултат утакмице није био у првом плану, а победу од 5:4 остварила је екипа Радомира Антића.

Антићев тим:
Голмани: Бобан Бајковић, Жељко Бркић, Ђорђе Пантић
Одбрана: Спира Грујић, Никола Лазетић, Бобан Дмитровић, Гордан Петрић, Марјан Марковић, Славољуб Ђорђевић, Милан Степанов
Везисти: Дарко Љубојевић, Дејан Станковић, Бошко Јанковић, Огњен Короман, Ненад Ковачевић, Гојко Качар, Лео Леринц, Лука Милуновић
Напад: Данко Лазовић, Никола Жигић, Милан Јовановић, Перица Огњеновић, Петар Пуача
Бонус играчи: Јована Лепосавић, Зоран Кесић

Милутиновићев тим:
Голмани: Дејан Радић, Ивица Краљ, Живко Живковић
Одбрана: Миливоје Ћирковић, Урош Рачић, Мирко Поледица, Љубиша Дунђерски, Ниша Савељић, Милош Стојановић
Везисти: Милан Смиљанић, Горан Богдановић, Дамир Чакар, Дарко Тешовић, Јован Станковић, Драган Младеновић, Горан Стевановић, Бранко Брновић, Миодраг Пантелић, Марко Павловски
Напад: Предраг Мијатовић, Милан Пуровић, Андрија Делибашић, Матеја Кежман, Игор Глушчевић, Саша Дракулић
Бонус играчи: Лазар Ристовски, Дејан Ћирјаковић, Јован Симић

Радомир Антић, Бошко Јанковић и Радосав Петровић изјавили су да им је велико задовољство што су били актери хуманитарног меча "Асови за децу".

Око 7.000 гледалаца окупило се на стадиону Партизана како би на терену видели просљављене српске фудбалере, али и помогли да се прикупе средства за изградњу клиничког одељења у Нишу за децу оболелу од рака.

"Виђена је права атмосфера и задовољан сам одзивом публике. Идеја је предивна и требало би је наставити. Похвалио бих фудбалере који су дошли из иностранства и подржали акцију", рекао је Антић Тањугу.

Фудбалер Вероне Бошко Јанковић истакао је да му драго што је видео некадашње саиграче из репрезентације и другаре.

"Окупили смо се у великом броју и показали да можемо да помогнемо онима којима је потребно. Нација смо која показује заједништво, што је сада случај у овој дивној акцији. Надам се да ће их бити што више", рекао је Јанковић.

Везиста кијевског Динама Радосав Петровић вратио се на стадион на којем имао доста успеха у дресу Партизана.

"Поносан сам што смо се окупили на оваквом догадјају, ово је велика ствар за децу. Почаствован сам што сам био део тога, урадили смо корисну ствар и волео бих да се ово настави", закључио је Петровић.

Утакмица "Асови за децу" реализована у организацији Јована Симића, ЕXИТ фондације, Националног удружења родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР), ФК Партизан и подршке ФК Црвена звезда.

Извор:Б92

Коментари / 0

Оставите коментар