Srbi, gdje je humanost?! Najvažniji meč: Asovi za djecu okupili SAMO 7.000 ljudi!

Srpski fudbaleri odigrali su u Beogradu humanitarnu utakmicu kako bi se prikupila sredstva za izgradnju novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Fudbal 25.05.2016 | 12:00
Srbi, gdje je humanost?! Najvažniji meč: Asovi za djecu okupili SAMO 7.000 ljudi!

Na stadionu Partizana ekipe su predvodile legende svetskog i srpskog fudbala, treneri Radomir Antić i Bora Milutinović.

Igrači su se zabavljali na terenu, vidjeno je mnogo lepih dodavanja, odbrana i golova, kao i prečka bivšeg fudbalera Real Madrida Predraga Mijatovića.

Večeras je nastupio veliki broj bivših i sadašnjih fudbalera medju kojima i Predrag Mijatović, Dejan Stanković, Nikola Žigić, Mateja Kežman, Danko Lazović, Perica Ognjenović, Damir Čakar i Andrija Delibašić.

Nastupili su i Gojko Kačar, Milivoje Ćirković, Leo Lerinc, Niša Saveljić i Nenad Kovačević, kao i trener Goran Stevanović i televizijski voditelj Zoran Kesić.

Tu su takodje bili i golmani Ivica Kralj, Boban Bajković i Djordje Pantić, ali i glumac Lazar Ristovski, kao i kapiten Partizana Saša Ilić.

Ulaznice za utakmicu "Asovi za decu" prodavale su se po ceni od po 300 dinara za južnu i severnu tribinu i 1.500 dinara za istok i zapad.

Oni koji nisu bili u prilici da kupe ulaznicu, mogu poslati sms poruku na broj 1150, a poruka košta 100 dinara. Kako je saopšteno večeras, sakupljeno je više od 50.000 evra.

Rezultat utakmice nije bio u prvom planu, a pobedu od 5:4 ostvarila je ekipa Radomira Antića.

Antićev tim:
Golmani: Boban Bajković, Željko Brkić, Đorđe Pantić
Odbrana: Spira Grujić, Nikola Lazetić, Boban Dmitrović, Gordan Petrić, Marjan Marković, Slavoljub Đorđević, Milan Stepanov
Vezisti: Darko Ljubojević, Dejan Stanković, Boško Janković, Ognjen Koroman, Nenad Kovačević, Gojko Kačar, Leo Lerinc, Luka Milunović
Napad: Danko Lazović, Nikola Žigić, Milan Jovanović, Perica Ognjenović, Petar Puača
Bonus igrači: Jovana Leposavić, Zoran Kesić

Milutinovićev tim:
Golmani: Dejan Radić, Ivica Kralj, Živko Živković
Odbrana: Milivoje Ćirković, Uroš Račić, Mirko Poledica, Ljubiša Dunđerski, Niša Saveljić, Miloš Stojanović
Vezisti: Milan Smiljanić, Goran Bogdanović, Damir Čakar, Darko Tešović, Jovan Stanković, Dragan Mladenović, Goran Stevanović, Branko Brnović, Miodrag Pantelić, Marko Pavlovski
Napad: Predrag Mijatović, Milan Purović, Andrija Delibašić, Mateja Kežman, Igor Gluščević, Saša Drakulić
Bonus igrači: Lazar Ristovski, Dejan Ćirjaković, Jovan Simić

Radomir Antić, Boško Janković i Radosav Petrović izjavili su da im je veliko zadovoljstvo što su bili akteri humanitarnog meča "Asovi za decu".

Oko 7.000 gledalaca okupilo se na stadionu Partizana kako bi na terenu videli prosljavljene srpske fudbalere, ali i pomogli da se prikupe sredstva za izgradnju kliničkog odeljenja u Nišu za decu obolelu od raka.

"Viđena je prava atmosfera i zadovoljan sam odzivom publike. Ideja je predivna i trebalo bi je nastaviti. Pohvalio bih fudbalere koji su došli iz inostranstva i podržali akciju", rekao je Antić Tanjugu.

Fudbaler Verone Boško Janković istakao je da mu drago što je video nekadašnje saigrače iz reprezentacije i drugare.

"Okupili smo se u velikom broju i pokazali da možemo da pomognemo onima kojima je potrebno. Nacija smo koja pokazuje zajedništvo, što je sada slučaj u ovoj divnoj akciji. Nadam se da će ih biti što više", rekao je Janković.

Vezista kijevskog Dinama Radosav Petrović vratio se na stadion na kojem imao dosta uspeha u dresu Partizana.

"Ponosan sam što smo se okupili na ovakvom dogadjaju, ovo je velika stvar za decu. Počastvovan sam što sam bio deo toga, uradili smo korisnu stvar i voleo bih da se ovo nastavi", zaključio je Petrović.

Utakmica "Asovi za decu" realizovana u organizaciji Jovana Simića, EXIT fondacije, Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR), FK Partizan i podrške FK Crvena zvezda.

Izvor:B92

Komentari / 0

Ostavite komentar