Конте: Зашто нема Пирла и Ђовинка?! Због МЛС лиге, ето!

Селектор Италије Антонио Конте рекао је да у тим за Европско првенство није позвао фудбалере Андреу Пирла и Себастијана Ђовинка, пошто они играју у МЛС лиги.

Фудбал 29.05.2016 | 18:40
Конте: Зашто нема Пирла и Ђовинка?! Због МЛС лиге, ето!

Ђовинко је у фебруару прошле године из Јувентуса прешао у Торонто, у првој сезони постигао је 22 гола и имао је 16 асистенција, док је ове сезоне у 12 утакмица постигао осам голова уз пет асистенција.

Пирло је прошлог јула прешао у Њујорк сити и од септембра није добио позив у репрезентацију. Он је од дебија 2002. године био стандардан у државном тиму, за који је одиграо 116 утакмица, постигао 13 голова и освојио Светско првенство 2006. године.

"Разговарао сам са Андреом. Послао сам људе на седам дана у САД да процене њега и Себастијана. Јасно је да ако направиш такав избор у фудбалу, мораш да сносиш последице. Имамо наше људе у Европи и иностранству како бисмо добили јасну слику о играчима", рекао је Конте.

Конте ће 31. маја објавити коначан списак играча за Европско првенство, које ће се од 10. јуна до 10. јула играти у Француској.

"Имам мало недоумица, у глави већ имам прецизан план. На два, највише три места у тиму морам да изаберем, али имам јасне и
деје и миран сам", додао је будући менаџер Челсија.

Конте неће моћи да рачуна на повредјене Клаудија Маркизија и Марка Вератија. У тим су позвани Рикардо Монтоливо и Тијаго Мота, али ће после лекарских прегледа наредних дана бити познато да ли ће бити у стању да помогну репрезентацији.

"Покушао сам да доведем најбоље. Изабрао сам на основу убедјења и свега онога што смо урадили претходних година. Повреде Вератија и Маркизија су промениле неколико ствари, а ове недеље ћемо видети шта ће бити са Монтоливом и Мотом. Али, имамо и друге играче",рекао је Конте.

Италија ће на Европском првенству играти у једној од најтежих група, са Шведском, Белгијом и Ирском. 

Извор. Б92

Коментари / 0

Оставите коментар