Хрвати у паници због лета Београд - Њујорк

Градоначелник Дубровника тражио је од „Кроација ерлајнза“ да уведе линију за Њујорк, јер му се не свиђа да гости из САД стижу преко Београда.

Србија 25.05.2016 | 06:58
Хрвати у паници због лета Београд - Њујорк

Андро Влахушић, први човек Дубровника, позвао је пословодство хрватске авио-компаније да се уозбиљи и омогући долазак америчких туриста у тај град директним летом преко Загреба.

Он је једино Београд таргетирао као проблем упркос чињеници да гости из САД у Дубровник стижу и преко Франкфурта, Истанбула, Минхена и Осла.

Зато је кабинету дубровачког градоначелника „Блиц“ и поставио питање зашто Влахушићу смета то што ће путници из САД у Хрватску стизати преко Београда. Одговор, међутим, није стигао.

Спорну изјаву Влахушића нису желели да коментаришу у „Ер Србији“, а није реаговао ни председник Надзорног одбора те компаније Синиша Мали.

Ово није први пут да Хрватска љубоморно реагује на најаву директних летова Београд-Њујорк. Наиме, почетком године из те земље је стигла претња да би „Ер Србија“ могла да изгуби право летења у Хрватској уколико настави с продавањем карата за трансферне летове.

Њихова теорија била је да „Ер Србија“ може да продаје карте само од тачке А до тачке Б, али не и до трећих дестинација. Оно што вероватно највише тишти хрватску владу јесте чињеница да „Кроација ерлајнз“, чак и да жели да лети за Америку, у овом тренутку то не може. Нема дуголинијске авионе и нема новца да их купи.

„Ер Србија“ је иначе једина компанија у овом делу Европе која ће директно летети за Америку. Директну везу нема више ни Грчка. Српска авио-компанија је у међувремену завршила све процедуре за добијање неопходних одобрења од регулаторних тела за почетак летова између Београда и Њујорка.

"Сада смо у позицији да можемо одмах да уклонимо напомену „под условом званичне сагласности“ из резервационог система за наведене летове", изјавио је јуче директор „Ер Србије“ Дане Кондић.

Извор: Блиц

Фото: Профимедиа/РАС Србија

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Дорде

25.05.2016 05:58

Љубомора је болест

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyз

25.05.2016 06:04

Ха Ха. Влахушич од Влах или ти у Далмацији погрдни назив за Србин. Толико о његовом поријеклу и мржњи према својим прецима од којих се одметнуо! Тешко су обољели. Нема им лијека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реис

25.05.2016 06:32

Мозда је онај реис мислио на Светог Влаху

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХАСЕ

25.05.2016 06:40

ХРВАТИ ЛАГАНО НЕСТАЈУУУУУУУУУУУУУУУ "У" ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЛКАН

25.05.2016 06:56

НА СУЛУДОМ БАЛКАНУ УМЈЕСТО ДА БУДЕ НОРМАЛНО ДА ТУРИСТИ ДОДЈУ И У ДУБРОВНИК ПРЕКО БЕОГРАДА СТАЛНО НЕКИ СУЛУДИ ТИПОВИ ВИДЕ И АВИОНЕ ВЈЕРСКИ И НАЦИОНАЛНО. МАГЛА, БЛАТО, МОЦВАРА. БАЛКАН. КАКВЕ БУДАЛЕ ЗИВЕ НА ОВИМ ПРОСТОРИМА ДОБРО ЈЕ ДА НИСМО СВИ ИЗГИНУЛИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боро

25.05.2016 07:42

За Хрвате је Београд центар свијета, они то виде, али мржња је јача .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

25.05.2016 13:20

Није зwака за сељака !

Name

Зоки

25.05.2016 15:55

На кога, или на чега а будемо љубоморни??? Мислим да је ово сулудо. Увијек смо били напреднији и богатији од вас, цак и СФРЈ, без обзира сто је сав новац одлазио у Београд. А Аир Сербиа није никако српска, за оне који не знају!!! Прво се информирајте! И

ОДГОВОРИТЕ
Name

Талибан

25.05.2016 17:21

Не морате бити љубоморни на Србе. Будите љубоморни на Бошњаке јер сте замијенили улоге, они су некада били ваше цвијеће, а сада сте ви њихово. То је издиктирао Ердоган недавно у Загребу. Тако и треба када сте палили гуме по Дубровнику, а изјављивали да су то српске гранате.