Hrvati u panici zbog leta Beograd - Njujork

Gradonačelnik Dubrovnika tražio je od „Kroacija erlajnza“ da uvede liniju za Njujork, jer mu se ne sviđa da gosti iz SAD stižu preko Beograda.

Srbija 25.05.2016 | 06:58
Hrvati u panici zbog leta Beograd - Njujork

Andro Vlahušić, prvi čovek Dubrovnika, pozvao je poslovodstvo hrvatske avio-kompanije da se uozbilji i omogući dolazak američkih turista u taj grad direktnim letom preko Zagreba.

On je jedino Beograd targetirao kao problem uprkos činjenici da gosti iz SAD u Dubrovnik stižu i preko Frankfurta, Istanbula, Minhena i Osla.

Zato je kabinetu dubrovačkog gradonačelnika „Blic“ i postavio pitanje zašto Vlahušiću smeta to što će putnici iz SAD u Hrvatsku stizati preko Beograda. Odgovor, međutim, nije stigao.

Spornu izjavu Vlahušića nisu želeli da komentarišu u „Er Srbiji“, a nije reagovao ni predsednik Nadzornog odbora te kompanije Siniša Mali.

Ovo nije prvi put da Hrvatska ljubomorno reaguje na najavu direktnih letova Beograd-Njujork. Naime, početkom godine iz te zemlje je stigla pretnja da bi „Er Srbija“ mogla da izgubi pravo letenja u Hrvatskoj ukoliko nastavi s prodavanjem karata za transferne letove.

Njihova teorija bila je da „Er Srbija“ može da prodaje karte samo od tačke A do tačke B, ali ne i do trećih destinacija. Ono što verovatno najviše tišti hrvatsku vladu jeste činjenica da „Kroacija erlajnz“, čak i da želi da leti za Ameriku, u ovom trenutku to ne može. Nema dugolinijske avione i nema novca da ih kupi.

„Er Srbija“ je inače jedina kompanija u ovom delu Evrope koja će direktno leteti za Ameriku. Direktnu vezu nema više ni Grčka. Srpska avio-kompanija je u međuvremenu završila sve procedure za dobijanje neophodnih odobrenja od regulatornih tela za početak letova između Beograda i Njujorka.

"Sada smo u poziciji da možemo odmah da uklonimo napomenu „pod uslovom zvanične saglasnosti“ iz rezervacionog sistema za navedene letove", izjavio je juče direktor „Er Srbije“ Dane Kondić.

Izvor: Blic

Foto: Profimedia/RAS Srbija

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Dorde

25.05.2016 05:58

Ljubomora je bolest

ODGOVORITE
Name

xyz

25.05.2016 06:04

Ha Ha. Vlahušič od Vlah ili ti u Dalmaciji pogrdni naziv za Srbin. Toliko o njegovom porijeklu i mržnji prema svojim precima od kojih se odmetnuo! Teško su oboljeli. Nema im lijeka.

ODGOVORITE
Name

reis

25.05.2016 06:32

Mozda je onaj reis mislio na Svetog Vlahu

ODGOVORITE
Name

HASE

25.05.2016 06:40

HRVATI LAGANO NESTAJUUUUUUUUUUUUUUU "U" ?

ODGOVORITE
Name

BALKAN

25.05.2016 06:56

NA SULUDOM BALKANU UMJESTO DA BUDE NORMALNO DA TURISTI DODJU I U DUBROVNIK PREKO BEOGRADA STALNO NEKI SULUDI TIPOVI VIDE I AVIONE VJERSKI I NACIONALNO. MAGLA, BLATO, MOCVARA. BALKAN. KAKVE BUDALE ZIVE NA OVIM PROSTORIMA DOBRO JE DA NISMO SVI IZGINULI.

ODGOVORITE
Name

boro

25.05.2016 07:42

Za Hrvate je Beograd centar svijeta, oni to vide, ali mržnja je jača .

ODGOVORITE
Name

Milos

25.05.2016 13:20

Nije zwaka za seljaka !

Name

Zoki

25.05.2016 15:55

Na koga, ili na čega a budemo ljubomorni??? Mislim da je ovo suludo. Uvijek smo bili napredniji i bogatiji od vas, cak i SFRJ, bez obzira sto je sav novac odlazio u Beograd. A Air Serbia nije nikako srpska, za one koji ne znaju!!! Prvo se informirajte! I

ODGOVORITE
Name

Taliban

25.05.2016 17:21

Ne morate biti ljubomorni na Srbe. Budite ljubomorni na Bošnjake jer ste zamijenili uloge, oni su nekada bili vaše cvijeće, a sada ste vi njihovo. To je izdiktirao Erdogan nedavno u Zagrebu. Tako i treba kada ste palili gume po Dubrovniku, a izjavljivali da su to srpske granate.