Типса хоће у првих 100 на АТП листи!

Пре четири месеца сам био у болници, Надал ми је помогао! Јанко Типсаревић рекао је да је незадовољан због пораза од Милоша Раонића на старту Ролан Гароса, али да је свестан свих проблема који су га пратили у последње време и да му недостају мечеви како би то превазишао.

Тенис 07.06.2016 | 08:30
Типса хоће у првих 100 на АТП листи!

"Стално сам незадовољан, али покушавам да се подсетим где сам био пре само неколико месеци. Пре четири месеца сам био у болници, размишљајући да ли ћу уопште моћи да се такмичим на овом нивоу, тако да је ово што се дешава нормално. Фале ми мечеви", рекао је Типсаревић.

Јанко је елиминисан у првом колу поразом у три сета од фаворизованог Раонића, а посебно је истакао како му је Рафаел Надал помогао приликом опоравка од повреде колена.

"Највише ми недостаје да држим концентрацију, коју сам имао крајем трећег сета. Тачно се видело колико је мој фокус шетао. Он није ништа посебно урадио да би дошао до толико брејкова", нагласио је српски тенисер и додао да је Раонић значајно напредовао у игри, посебно у одбрани.

Према његовим речима, циљ му је да се до краја године врати међу 100 најбољих на АТП листи.

"Снагу ми даје то што видим да неким потезима ја то могу и даље, није то ништа необично за мене. Драго ми је што сам уверен да ако нађем време да се физички спремим и надоградим константност, могу да будем на правом путу да се до краја године вратим међу првих 100", рекао је Јанко.

Типсаревић је истакао да после вишегодишњих проблема и даље има велику мотивацију и да цени сваки дан када може да се бави спортом који воли.

"Сигурно ћу бити више захвалан што могу да се бавим овим спортом. Раније, једна од мојих мотивација је била то што време пролази. Талентовани јуниори, што сам ја био, имају један огроман психолошки проблем, а то је да мисле да ће вечито бити млади. Са 26 сам ценио то што време пролази, што још неколико година могу да се бавим овим спортом, а сада после две-три године проблема и са 32 године ценим сваки дан и сваки тренинг много, много више", истакао је Типсарвић.

Он је, такође, навео да још не зна да ли ће наступати за Србију у Дејвис купу.

"Не знам да ли ћу играти, можда хоћу, али ако се неко наиграо за репрезентацију, ја сам, тако да ми људи неће замерити ако не будем играо", додао је Типсаревић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар