Милица Дабовић шири љубав према игри!

За капитенку женске кошаркашке репрезентације Србије Милицу Дабовић нема одмора.

Кошарка 06.06.2016 | 22:15
Милица Дабовић шири љубав према игри!

Период између напорне сезоне у Лиону и припрема за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру проводи у дружењу са младим кошаркашицама широм Србије.

Она је претходне недеље била у Ужицу гошћа КК "Плаy-офф", екипе чије су чланице бодриле репрезентацију Србије прошлог новембра у сусрету са Немачком, да би током викенда посетила КК "Карабурма" и Покрет за женску кошарку Марина Маљковић у Београду.

“Врло радо се одазивам сваком позиву. Уживам, јер је моја срећа да присуством усрећим мале кошаркашице. На све њих гледам са много емоција и знам колико им значи све ово“, каже Милица Дабовић.

Српска кошаркашица је приликом посете “Покрету за женску кошарку Марина Маљковић”, који напорно ради на ширењу и популаризацији женске кошарке, поклонима изненадила мале кошаркашице. У питању су биле чарапе "Соцкс фром Хеавен", које Милица, али и друге најбоље наше играчице већ годинама носе.

“Морате да буде упорне. Сећам се када сам била ваших година, имала сам патике три броја веће, али ми то није сметало да дајем по 80 поена по мечу. А све захваљујући упорности и жељи да на сваком тренингу научим што више. Слушајте ваше родитеље, учите у школи и не одустајте од кошарке и тренинга. Верујте у себе, јер само тако можете изаћи на прави пут“, рекла је Дабовићева малим кошаркашицама.

Она је такође истакла шта је водило њу и остале играчице да постану првакиње Европе.

“Морате да израстете у добре људе, јер ако ниси добар човек, не можеш да будеш ни добар спортиста. Ми смо веровале у наше снове. Радиле смо напорно, живеле и дисале као једна и на крају смо постале најбоље у Европи, а овог лета ћемо покушати да достигнемо нове висине на Олимпијским играма у Рију“, рекла је Милица Дабовић.

Капитенка српске репрезентације је истакла да ово није крај њеним акцијама.

“Планирам да и даље обилазим мале кошаркашице и посебно се радујем и једва чекам дружење у Бањалуци са свим девојчицама које су ми пружале подршку свих ових година. Као капитенка шампионки Европе осећам ту обавезу да инспиришем и подржавам девојчице да крену нашим стопама. Да им преносим знање, да будем за њих прави пример да се сваки напоран рад на крају исплати“, закључила је Дабовићева.

Србија ће један од мечева у оквиру припрема за Олимпијске Игре у Рију, одиграти у Бањалуци 11. јуна против селекције Словеније.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар