СДС: Само луда Влада овако води "ЖРС"

Нацртом закона о "Жељезницама Републике Српске" предвиђено је да се сва жељезничка инфраструктура упише као јавно добро у својини Републике Српске, чији је управљач предузеће "Жељезнице Републике Српске".

Република Српска 24.05.2016 | 22:49
СДС: Само луда Влада овако води "ЖРС"

Министар саобраћаја и веза Српске Неђо Трнинић истакао је да се овим законским рјешењем прописује: капацитет инфраструктуре, додјела трасе воза и накнада за њено коришћење.

У СДС-у сматрају да је стање у “Жељезницама” катастрофално, да је актуелно руководство потпуно неспособно, а да Влада Републике Српске за то уопште не хаје.

Ради се о закону који регулише наш жељезнички саобраћај, а не рад и функционисање нашег јавнг оператера, тако да у дискусијама не треба мијешати те двије ствари, каже министар.

Трнинић је рекао и то да се предложеним законом уређује управљање, елементи и врсте жељезничке инфраструктуре, обавезе њеног управљача, као и приступ и њено коришћење.

Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске је рекао да само луда Влада на овакав начин управља "Жељезницама".

Буџетом Републике Српске за ову годину "Жељезницама“ је одобрена субвенција у износу од 25 милиона КМ, те се сваке године са овим јавним предузећем потписују редовни годишњи уговори о суфинансирању жељезничке инфраструктуре и жељезничког саобраћаја.

БН телевизија

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Е

24.05.2016 18:12

Ово је јавно предузеце које нас вози у пропаст !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВАСИЛИЈЕ

25.05.2016 08:05

И довело до невиђене пропасти земље и народа који виси над контејнерима! Све ће урадити владајућа секта само да се одржи на јаслама које се пуне парама ојађеног народа. Њима хаос свакако и одговара, а Жељезнице ће да употребе у предизборне јавашлуке, нагураће у њих хиљаде нових радника, и дубиоза се наставља...

Name

yxз

24.05.2016 19:36

Смјенити директора па на Туњице са њим.Обавезно втатити покрадено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вупер

25.05.2016 02:52

Нико незна колико је пара дато зељезници, нико незна ста се наплати од превезеног. Само возне карте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро

25.05.2016 05:59

Жељезница са локомотивом и једним вагоном и то само на локалним линијама, да није жалосно било бих смијешно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

25.05.2016 07:05

"У жељезницама влада хаос..." Исто је у свим јавним предузећима, Поштама, Аеродромима, Путевима... Ово је валст која егзистира на хаосу. С једне стране, ништа не знају, а с друге, жељели су хаос да би могли пљачкати а сада им треба хаос не би ли се сачували од кривиног гоњења. Биће кривично гоњени а и тужиоци и судије који их нису кривично гонили!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

25.05.2016 08:00

Само да ми је доцекати дан да се врати покрадено и одредјени људи склоне са сцене. Ма и нека плате слободунека не иду у затвор, само да не вире из дана у дан и у рекламама из тв-а. Заузела је ова власт све путне правце и све врсте саобраћаја којима нас у континуитету воде у амбис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ха ха ха

25.05.2016 17:20

Смјенити директора кадар днс и утврдитиу његову кривичну одговорност,марка павића кадар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јово

25.05.2016 19:36

Обавезно смјенити менаџмент на челу са директором па да одговарају пред лицем правде и закона,кадрови днс су све фирме гдје су на челу упропастили-покрали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахаха

25.05.2016 20:49

Ово је одлицан потез владе, треба овако аутопутеве, електропренос и водоводе прогласити јавним добром, а управљање истим дати на тендер најбољем приватнику, и јос уз све то изградити и ултра брзу оптицку мрезу у дрзавном власниству.

ОДГОВОРИТЕ