SDS: Samo luda Vlada ovako vodi "ŽRS"

Nacrtom zakona o "Željeznicama Republike Srpske" predviđeno je da se sva željeznička infrastruktura upiše kao javno dobro u svojini Republike Srpske, čiji je upravljač preduzeće "Željeznice Republike Srpske".

Republika Srpska 24.05.2016 | 22:49
SDS: Samo luda Vlada ovako vodi "ŽRS"

Ministar saobraćaja i veza Srpske Neđo Trninić istakao je da se ovim zakonskim rješenjem propisuje: kapacitet infrastrukture, dodjela trase voza i naknada za njeno korišćenje.

U SDS-u smatraju da je stanje u “Željeznicama” katastrofalno, da je aktuelno rukovodstvo potpuno nesposobno, a da Vlada Republike Srpske za to uopšte ne haje.

Radi se o zakonu koji reguliše naš željeznički saobraćaj, a ne rad i funkcionisanje našeg javng operatera, tako da u diskusijama ne treba miješati te dvije stvari, kaže ministar.

Trninić je rekao i to da se predloženim zakonom uređuje upravljanje, elementi i vrste željezničke infrastrukture, obaveze njenog upravljača, kao i pristup i njeno korišćenje.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske je rekao da samo luda Vlada na ovakav način upravlja "Željeznicama".

Budžetom Republike Srpske za ovu godinu "Željeznicama“ je odobrena subvencija u iznosu od 25 miliona KM, te se svake godine sa ovim javnim preduzećem potpisuju redovni godišnji ugovori o sufinansiranju željezničke infrastrukture i željezničkog saobraćaja.

BN televizija

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

E

24.05.2016 18:12

Ovo je javno preduzece koje nas vozi u propast !

ODGOVORITE
Name

VASILIJE

25.05.2016 08:05

I dovelo do neviđene propasti zemlje i naroda koji visi nad kontejnerima! Sve će uraditi vladajuća sekta samo da se održi na jaslama koje se pune parama ojađenog naroda. NJima haos svakako i odgovara, a Željeznice će da upotrebe u predizborne javašluke, naguraće u njih hiljade novih radnika, i dubioza se nastavlja...

Name

yxz

24.05.2016 19:36

Smjeniti direktora pa na Tunjice sa njim.Obavezno vtatiti pokradeno.

ODGOVORITE
Name

vuper

25.05.2016 02:52

Niko nezna koliko je para dato zeljeznici, niko nezna sta se naplati od prevezenog. Samo vozne karte

ODGOVORITE
Name

Boro

25.05.2016 05:59

Željeznica sa lokomotivom i jednim vagonom i to samo na lokalnim linijama, da nije žalosno bilo bih smiješno.

ODGOVORITE
Name

Hm

25.05.2016 07:05

"U željeznicama vlada haos..." Isto je u svim javnim preduzećima, Poštama, Aerodromima, Putevima... Ovo je valst koja egzistira na haosu. S jedne strane, ništa ne znaju, a s druge, željeli su haos da bi mogli pljačkati a sada im treba haos ne bi li se sačuvali od krivinog gonjenja. Biće krivično gonjeni a i tužioci i sudije koji ih nisu krivično gonili!

ODGOVORITE
Name

mami

25.05.2016 08:00

Samo da mi je docekati dan da se vrati pokradeno i odredjeni ljudi sklone sa scene. Ma i neka plate sloboduneka ne idu u zatvor, samo da ne vire iz dana u dan i u reklamama iz tv-a. Zauzela je ova vlast sve putne pravce i sve vrste saobraćaja kojima nas u kontinuitetu vode u ambis.

ODGOVORITE
Name

ha ha ha

25.05.2016 17:20

Smjeniti direktora kadar dns i utvrditiu njegovu krivičnu odgovornost,marka pavića kadar.

ODGOVORITE
Name

jovo

25.05.2016 19:36

Obavezno smjeniti menadžment na čelu sa direktorom pa da odgovaraju pred licem pravde i zakona,kadrovi dns su sve firme gdje su na čelu upropastili-pokrali.

ODGOVORITE
Name

hahaha

25.05.2016 20:49

Ovo je odlican potez vlade, treba ovako autoputeve, elektroprenos i vodovode proglasiti javnim dobrom, a upravljanje istim dati na tender najboljem privatniku, i jos uz sve to izgraditi i ultra brzu opticku mrezu u drzavnom vlasnistvu.

ODGOVORITE