Најбољи ријалити данас - Скупштина Партизана!

"Дан Д" у Фудбалском клубу Партизан претворио се у ријалити шоу! Вазура тражио да се Драган Ђурић удаљи са седнице због псовки! Саво Милошевић ратоборан! Седница прекинута, јер нису могли да се договоре. Лекција Гордана Петрића!

Фудбал 24.05.2016 | 19:00
Најбољи ријалити данас - Скупштина Партизана!

После недеља и месеци сукоба, размирица, тешких речи размењених између доскора великих пријатеља, коначно је дошао дан за "коначни обрачун".

И тај обрачун је био управо то, са елементима којих се не би постидели ни учесници ријалити програма у Србији, попут Змаја од Шипова, Лепог Миће и осталих "креатура"!

Тешко је препричати шта се све догађало данас у Спортском центру "Телеоптик" познатијем као "Земунело". Просто је невероватно да они који су до јуче били највећи пријатељи, сарадници, који су поступали по оној "ја теби војводо, ти мени сердаре", данас једни на друге "бљују ватру".

Управо они који су били кандидати за председнике - Иван Ћурковић и Ненад Бјековић - били су изнад ових непријатних сцена, свађа и размирица.

А једини сложни аплауз, од обе стране подељене сале у "Земунелу" добио је бивши фудбалерГордан Петрић за говор који је многима требало да уђе у уши. Да ли им је то допрло до мозга, то је питање.

Ево шта је рекао Петрић (који је за говорницу изашао после више од једног сата мучења и "силовања" микрофона представника обе стране):

"Хоћу најпре да честитам освајање купа и на добром учешћу у Европи и то је заслуга сва три стручна штаба, поготово Ивана Томића, који је стабилизовао екипу. А сад... Шта је са вама људи!? Ја овде видим неке људе први пут и они су најбучнији! А са обе стране сале видим људе који су се дружили 30 година, чије сам сличице скупљао као мали, а сад не могу да се договоре око једне једине ствари! Ја вас молим, ако можете, да се сви удружите и да помогнете Партизану, ако је могуће! Ако није могуће, ја ћу на ова врата, пустићу браду и одох негде у планину".

И Петрић је изашао...

Шта се све дешавало у "Земунелу" данас од 16.30 до 18.30 часова?

Видели смо ратоборног Саву Милошевића, који је сада у истом "тиму" са Драганом Ђурићем, а тај исти Ђурић, који је својевремено најурио Ненада Бјековића из канцеларије, сада је главни гласноговорник Бјековића!?

Чули смо и ПРИЗНАЊЕ да се у Партизану кршио Статут за неке претходне скупштине, али и да нико сада није чак ни потегао питање одговорности за то!?

Две стране су се најпре натезале око тога ко не може да буде на седници (Остоја Мијаиловић и Драгољуб Вукадиновић из Бјековићеве струје су задржани на капији зграде), колико је делегата уопште присутно на седници, потом нису могли да се договоре да ли је Радно председништво изабрано на прави начин, односно ваљаним пребројавањем гласова, да би "чаша пукла" око пуномоћја, односно тога што су поједини делегати који нису могли да дођу (или нису желели) пренели овлашћења на неке друге.

Е, ту смо чули истину:

Вулетић (позиција): "Тако се радило на претходној скупштини, па вам је тада одговарало".

Вељић (опозиција): "Јесте, тако смо радили, али немојмо сад да понављамо исту грешку".

Ако некога занимају бројке:

27 делегата је било за Ћурковића, 26 за Бјековића, а Гордан Петрић је био уздржан. Екипа око Ћурковића је имала још четири пуномоћја (дакле укупно 31), а Бјековићева екипа је тврдила да има још два пуномоћја.

Ово што се дешавало данас у Партизану је само кулминација мучних и срамних догађаја око клуба, који је до скора био шампион Србије, односно бранилац титуле, који је Србију представљао у Европи на прави начин. Погрдна скандирања, сукоби на трибинама (део навијача гађао управу јајима насред утакмице!), потом и физичког напада на директора Партизана Милоша Вазуру у којем је најлошије прошао члан његовог обезбеђења...

После свега, после 80 минута натезања, свађа, тешких речи, скупштина је прекинута. То је, заправо, био и једини договор две стране!

Ненад Бјековић је потом новинарима рекао да је његова струја прихватила одлагање "у интересу Партизана".

"Ми којима је Партизан на првом месту, без обзира на то што сте видели да имамо већину, догопвприли смо се и прихватили смо компромис да се одложи Скупштина и да се она одржи за месец дана, а у овом интервалу да седнемо и да се договоримо око отворених правних питања. Ово сам све прихватио јер ми је Партизан на првом месту", рекао је Бјековић.

Владимир Вулетић из актуелног руководства овако је прокоментарисао исход ове неславне скупштине:

"Реч је о еклатантном примеру вербалног насиља и покушаја да се Скупштина прекине на начин недостојан делегата и скупштине, која треба да оличава празник демократије највишег органа ФК Партизан. Кад је реч о овлашћењима, само ћу напоменути неколико детаља. Овлашћења се користе увек кад послодавац преноси пуномоћнику да врши право. Моје мишљење је да је у том погледу то сметало опозицији која ни уз овлашћења нема довољно гласова да изгласа оне предлоге које би они предложили".

Оно што јесте истина то је да многе легенде клуба које су данас била на седници, као и армија навијача, традиција и историја клуба, ово нису заслужили!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар