Najbolji rijaliti danas - Skupština Partizana!

"Dan D" u Fudbalskom klubu Partizan pretvorio se u rijaliti šou! Vazura tražio da se Dragan Đurić udalji sa sednice zbog psovki! Savo Milošević ratoboran! Sednica prekinuta, jer nisu mogli da se dogovore. Lekcija Gordana Petrića!

Fudbal 24.05.2016 | 19:00
Najbolji rijaliti danas - Skupština Partizana!

Posle nedelja i meseci sukoba, razmirica, teških reči razmenjenih između doskora velikih prijatelja, konačno je došao dan za "konačni obračun".

I taj obračun je bio upravo to, sa elementima kojih se ne bi postideli ni učesnici rijaliti programa u Srbiji, poput Zmaja od Šipova, Lepog Miće i ostalih "kreatura"!

Teško je prepričati šta se sve događalo danas u Sportskom centru "Teleoptik" poznatijem kao "Zemunelo". Prosto je neverovatno da oni koji su do juče bili najveći prijatelji, saradnici, koji su postupali po onoj "ja tebi vojvodo, ti meni serdare", danas jedni na druge "bljuju vatru".

Upravo oni koji su bili kandidati za predsednike - Ivan Ćurković i Nenad Bjeković - bili su iznad ovih neprijatnih scena, svađa i razmirica.

A jedini složni aplauz, od obe strane podeljene sale u "Zemunelu" dobio je bivši fudbalerGordan Petrić za govor koji je mnogima trebalo da uđe u uši. Da li im je to doprlo do mozga, to je pitanje.

Evo šta je rekao Petrić (koji je za govornicu izašao posle više od jednog sata mučenja i "silovanja" mikrofona predstavnika obe strane):

"Hoću najpre da čestitam osvajanje kupa i na dobrom učešću u Evropi i to je zasluga sva tri stručna štaba, pogotovo Ivana Tomića, koji je stabilizovao ekipu. A sad... Šta je sa vama ljudi!? Ja ovde vidim neke ljude prvi put i oni su najbučniji! A sa obe strane sale vidim ljude koji su se družili 30 godina, čije sam sličice skupljao kao mali, a sad ne mogu da se dogovore oko jedne jedine stvari! Ja vas molim, ako možete, da se svi udružite i da pomognete Partizanu, ako je moguće! Ako nije moguće, ja ću na ova vrata, pustiću bradu i odoh negde u planinu".

I Petrić je izašao...

Šta se sve dešavalo u "Zemunelu" danas od 16.30 do 18.30 časova?

Videli smo ratobornog Savu Miloševića, koji je sada u istom "timu" sa Draganom Đurićem, a taj isti Đurić, koji je svojevremeno najurio Nenada Bjekovića iz kancelarije, sada je glavni glasnogovornik Bjekovića!?

Čuli smo i PRIZNANJE da se u Partizanu kršio Statut za neke prethodne skupštine, ali i da niko sada nije čak ni potegao pitanje odgovornosti za to!?

Dve strane su se najpre natezale oko toga ko ne može da bude na sednici (Ostoja Mijailović i Dragoljub Vukadinović iz Bjekovićeve struje su zadržani na kapiji zgrade), koliko je delegata uopšte prisutno na sednici, potom nisu mogli da se dogovore da li je Radno predsedništvo izabrano na pravi način, odnosno valjanim prebrojavanjem glasova, da bi "čaša pukla" oko punomoćja, odnosno toga što su pojedini delegati koji nisu mogli da dođu (ili nisu želeli) preneli ovlašćenja na neke druge.

E, tu smo čuli istinu:

Vuletić (pozicija): "Tako se radilo na prethodnoj skupštini, pa vam je tada odgovaralo".

Veljić (opozicija): "Jeste, tako smo radili, ali nemojmo sad da ponavljamo istu grešku".

Ako nekoga zanimaju brojke:

27 delegata je bilo za Ćurkovića, 26 za Bjekovića, a Gordan Petrić je bio uzdržan. Ekipa oko Ćurkovića je imala još četiri punomoćja (dakle ukupno 31), a Bjekovićeva ekipa je tvrdila da ima još dva punomoćja.

Ovo što se dešavalo danas u Partizanu je samo kulminacija mučnih i sramnih događaja oko kluba, koji je do skora bio šampion Srbije, odnosno branilac titule, koji je Srbiju predstavljao u Evropi na pravi način. Pogrdna skandiranja, sukobi na tribinama (deo navijača gađao upravu jajima nasred utakmice!), potom i fizičkog napada na direktora Partizana Miloša Vazuru u kojem je najlošije prošao član njegovog obezbeđenja...

Posle svega, posle 80 minuta natezanja, svađa, teških reči, skupština je prekinuta. To je, zapravo, bio i jedini dogovor dve strane!

Nenad Bjeković je potom novinarima rekao da je njegova struja prihvatila odlaganje "u interesu Partizana".

"Mi kojima je Partizan na prvom mestu, bez obzira na to što ste videli da imamo većinu, dogopvprili smo se i prihvatili smo kompromis da se odloži Skupština i da se ona održi za mesec dana, a u ovom intervalu da sednemo i da se dogovorimo oko otvorenih pravnih pitanja. Ovo sam sve prihvatio jer mi je Partizan na prvom mestu", rekao je Bjeković.

Vladimir Vuletić iz aktuelnog rukovodstva ovako je prokomentarisao ishod ove neslavne skupštine:

"Reč je o eklatantnom primeru verbalnog nasilja i pokušaja da se Skupština prekine na način nedostojan delegata i skupštine, koja treba da oličava praznik demokratije najvišeg organa FK Partizan. Kad je reč o ovlašćenjima, samo ću napomenuti nekoliko detalja. Ovlašćenja se koriste uvek kad poslodavac prenosi punomoćniku da vrši pravo. Moje mišljenje je da je u tom pogledu to smetalo opoziciji koja ni uz ovlašćenja nema dovoljno glasova da izglasa one predloge koje bi oni predložili".

Ono što jeste istina to je da mnoge legende kluba koje su danas bila na sednici, kao i armija navijača, tradicija i istorija kluba, ovo nisu zaslužili!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar