Слава храма културе

Ломљењем славског колача у присуству руководства општине Угљевик, радника и бројних сарадника, данас је прослављена крсна слава Свети Ћирило и Методије Центра за културу „Филип Вишњић“ у Угљевику.

Република Српска 24.05.2016 | 18:47
Слава храма културе

Директор установе Предраг Вујевић истакао је да се ове године обиљежава 10 година од како је изграђена зграда Дома за културу у којој је смештен овај "храм културе" под Мајевицом.

"Обележавамо девет година од како је основан Центар за културу и свих ових година организовали смо више од 450 културних догађаја свих сегмената културног живота који су интересантни за мале средине: позориште, галерије, концерте, књижевне вечери", истакао је Вујевић.

"Окушали смо се и у издавачкој делатности, издали смо неколико књига, окушали смо и у продукцији позоришта; имамо представу посвећену Филипу Вишњићу чије име носи Центар за културу, а то је прва представа у историји позоришта која је тематски посвећена српском Хомеру и епском пјеснику.“

Он је напоменуо да је приоритетан план израде реплике куће Филипа Вишњића, као најзнаменитијег Уљевичанина.

Начелник општине Угљевик Василије Перић истакао је да је ова подмајевичка општина опредељена да подстиче и стимулише све пројекте који ради Центрар за културу ове општине.

БН телевизија (В.М.)

Коментари / 0

Оставите коментар