Slava hrama kulture

Lomljenjem slavskog kolača u prisustvu rukovodstva opštine Ugljevik, radnika i brojnih saradnika, danas je proslavljena krsna slava Sveti Ćirilo i Metodije Centra za kulturu „Filip Višnjić“ u Ugljeviku.

Republika Srpska 24.05.2016 | 18:47
Slava hrama kulture

Direktor ustanove Predrag Vujević istakao je da se ove godine obilježava 10 godina od kako je izgrađena zgrada Doma za kulturu u kojoj je smešten ovaj "hram kulture" pod Majevicom.

"Obeležavamo devet godina od kako je osnovan Centar za kulturu i svih ovih godina organizovali smo više od 450 kulturnih događaja svih segmenata kulturnog života koji su interesantni za male sredine: pozorište, galerije, koncerte, književne večeri", istakao je Vujević.

"Okušali smo se i u izdavačkoj delatnosti, izdali smo nekoliko knjiga, okušali smo i u produkciji pozorišta; imamo predstavu posvećenu Filipu Višnjiću čije ime nosi Centar za kulturu, a to je prva predstava u istoriji pozorišta koja je tematski posvećena srpskom Homeru i epskom pjesniku.“

On je napomenuo da je prioritetan plan izrade replike kuće Filipa Višnjića, kao najznamenitijeg Uljevičanina.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić istakao je da je ova podmajevička opština opredeljena da podstiče i stimuliše sve projekte koji radi Centrar za kulturu ove opštine.

BN televizija (V.M.)

Komentari / 0

Ostavite komentar