Зизисов емотивни опроштај од дреса Грчке!

Искусни бек саопштио је да после 12 година више неће играти за "А" репрезентацију своје земље.

Кошарка 06.06.2016 | 17:45
Зизисов емотивни опроштај од дреса Грчке!

Никос Зизис неће бити у тиму Грчке за квалификациони олимпијски турнир у Торину почетком јула, након што је саопштио одлуку о повлачењу са интернационалне сцене.

Зизис ће у августу напунити 33 године, а у најбољој селекцији своје земље био је стандардан од Олимпијских игара у Атини 2004. За то време није пропустио ниједно велико такмичење, закључно са прошлогодишњим Европским првенством.

"Свим сјајним тренуцима једном дође крај, па тако и ја саопштавам тешко донесену одлуку о повлачењу из националног тима Грчке. Са поносом сам носио грчки грб на грудима и представљао своју земљу".

"Свако лето је почињало у ишчекивању великих догађаја и маштању о победама. Године су пролазиле, али тај осећај се није мењао. У репрезентацији сам осетио највећа задовољства и највеће туге у каријери. То је тим који сам волео више него било који други", поручио је Зизис, рођени Солунац, који се афирмисао у АЕК-у и потом играо за Бенетон, ЦСКА, Монтепаски, Билбао, Уникс, Фенербахче и Бамберг.

Он се захвалио кошаркашком савезу Грчке, тренерима, али највише саиграчима.

"Проживели смо незаборавне моменте, на терену и ван њега. То ће нас повезивати док смо живи. Најважније је да смо функционисали као породица, у добру и у злу".

Осећај који му је доносило играње за Грчку "не може се исказати речима".

"Наследили смо га од претходних генерација и сачували га на терену и у нашим срцима. Надам се да ће то осећање одговорности, поноса и части наредне генерације исто тако преузети од нас. Биће ми неизмерно задовољство да видим како клинци, који су почели да играју кошарку гледајући нас на телевизији и у дворанама, праве још боље резултате и чине историју грчке кошарке још богатијом".

Зизис је са репрезентацијом освојио Еуробаскет у Београду 2005, наредне године у Јапану постали су вицешампиони света, а последњу медаљу, бронзану, освојили су на ЕП у Пољској 2009.

У млађим категоријама је био У-20 шампион света, трећи на јуниорском и други на кадетском шампионату Европе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар