Тајни подаци о јавним парама свих грађана

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић потврдио је да Влада Републике Српске не жели да достави податак колико новца из буџета је исплаћено консултантским кућама ТхеЛаурус Цонсултинг Гроуп, Пицард Кентз&Рове, Тхе Мyрмидон Гроуп ЛЛЦ, Инновативе Глобал Инитиативе анд Солутионс ЛЛС, Qуинн Гиллеспие анд Ассоциатес и Девеy ЛеБоуеф.

Република Српска 24.05.2016 | 14:00
Тајни подаци о јавним парама свих грађана

Партија демократског прогреса је инсистирала да добије одговор колико је свака од ових кућа добила појединачно новца, за које тачно намјене и какви су ефекти утрошака.

Министар Клокић је, пак, инсистирао на томе да уговори закључени са овим кућама носе ознаку тајности, али се Влада правда чињеницом да подршка стручњака са великим искуством у области међународног права значајно доприноси правовременом информисању и реаговању на политичка, друштвена и економска збивања у Републици Српској, БиХ и свијету. И то је све што грађани могу да сазнају о својим парама.

ПДП напомиње да је у прошлој години за ову намјену утрошено 2 милиона и 864 хиљаде марака, а за ову годину је планиран утрошак у износу од 3 милиона и 920 хиљада марака.

Зато смо у посланичком питању тражили конкретне информације и ефекте које је произвела сарадња са овим кућама, али је министар у писаном одговору одбио да саопшти податке!

Извор: ПДП

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

И ста сад?!

24.05.2016 12:29

То је као тајна, није него вала. То су консултантске услуге наводно, и ако је циста ситуација, а сумњам да је иста цисто у раду ове Владе, онда би све морало по закону да буде транспарентно, јавно доступно, са свим фактурама, нарудзбама и осталом пратецом документацијом и уговорима... Дајте молим Вас, није хтео да достави... Има ли каквих органа који би могли да одраде свој посао, инспекција за рад, било ко ко није корумпиран а ради добро свој посао па да и ово провери?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

24.05.2016 12:50

Још један доказ да се власт за очување српства бори јавно и тајно неби они народне паре ради себе трошили то они ради нас троше колко кошта није ни скупо

Name

Дон Кихот

24.05.2016 12:49

Као да то неко зна поготову Клокић...зар невидите да је улога министара да статирају и глуме икебану и сценографију Жељкици ,јер за друго нису...краде се камионима.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

адам

24.05.2016 14:08

Знају ли иста ови наси цобани или се сад сколују али за народне паре.

ОДГОВОРИТЕ