Tajni podaci o javnim parama svih građana

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić potvrdio je da Vlada Republike Srpske ne želi da dostavi podatak koliko novca iz budžeta je isplaćeno konsultantskim kućama TheLaurus Consulting Group, Picard Kentz&Rove, The Myrmidon Group LLC, Innovative Global Initiative and Solutions LLS, Quinn Gillespie and Associates i Devey LeBouef.

Republika Srpska 24.05.2016 | 14:00
Tajni podaci o javnim parama svih građana

Partija demokratskog progresa je insistirala da dobije odgovor koliko je svaka od ovih kuća dobila pojedinačno novca, za koje tačno namjene i kakvi su efekti utrošaka.

Ministar Klokić je, pak, insistirao na tome da ugovori zaključeni sa ovim kućama nose oznaku tajnosti, ali se Vlada pravda činjenicom da podrška stručnjaka sa velikim iskustvom u oblasti međunarodnog prava značajno doprinosi pravovremenom informisanju i reagovanju na politička, društvena i ekonomska zbivanja u Republici Srpskoj, BiH i svijetu. I to je sve što građani mogu da saznaju o svojim parama.

PDP napominje da je u prošloj godini za ovu namjenu utrošeno 2 miliona i 864 hiljade maraka, a za ovu godinu je planiran utrošak u iznosu od 3 miliona i 920 hiljada maraka.

Zato smo u poslaničkom pitanju tražili konkretne informacije i efekte koje je proizvela saradnja sa ovim kućama, ali je ministar u pisanom odgovoru odbio da saopšti podatke!

Izvor: PDP

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

I sta sad?!

24.05.2016 12:29

To je kao tajna, nije nego vala. To su konsultantske usluge navodno, i ako je cista situacija, a sumnjam da je ista cisto u radu ove Vlade, onda bi sve moralo po zakonu da bude transparentno, javno dostupno, sa svim fakturama, narudzbama i ostalom pratecom dokumentacijom i ugovorima... Dajte molim Vas, nije hteo da dostavi... Ima li kakvih organa koji bi mogli da odrade svoj posao, inspekcija za rad, bilo ko ko nije korumpiran a radi dobro svoj posao pa da i ovo proveri?!

ODGOVORITE
Name

neko

24.05.2016 12:50

Još jedan dokaz da se vlast za očuvanje srpstva bori javno i tajno nebi oni narodne pare radi sebe trošili to oni radi nas troše kolko košta nije ni skupo

Name

Don Kihot

24.05.2016 12:49

Kao da to neko zna pogotovu Klokić...zar nevidite da je uloga ministara da statiraju i glume ikebanu i scenografiju Željkici ,jer za drugo nisu...krade se kamionima.....

ODGOVORITE
Name

adam

24.05.2016 14:08

Znaju li ista ovi nasi cobani ili se sad skoluju ali za narodne pare.

ODGOVORITE