Кнез Михаилова више неће бити иста!

Усвојена је препорука да се баште локала са пратећим елементима не постављају у самој Кнез Михаиловој у Београду већ у бочним улицама чиме се главни пешачки ток не угрожава, као што је то данас случај, изјавио је градски урбаниста Милутин Фолић.

Србија 24.05.2016 | 11:35
Кнез Михаилова више неће бити иста!

Они који већ имају дозволу за постављање баште у Кнез Михаиловој моћи ће да остану ту до њеног истека, али ће морати да се врате у оквире за које су добили сагласност и да се бојом и типом сенила прилагоде важећој одлуци што тренутно није случај, јер готово сви локали иду ван својих габарита, објаснио је Фолић.

Он је навео да Град Београд улаже велике напоре у ширење пешачке зоне у Кнез Михаиловој, али да несавесни појединци угрожавају постојећу пешачку зону због чега је ситуација у овој улици апсолутно неприхватљива, пише у саопштењу.

У за то одређеним зонама, како се наводи, дозвољено је постављане сунцобрана квадратног облика у беж боји, без карнера и реклама, уз изузетак улица Краља Петра и Змај Јовине где су предвиђене тенде на две воде паралелно са улицом.

Извор: Курир
Фото: Курир

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ПРОЛАЗНИК

24.05.2016 11:33

Ајде да не будемо на крај срца погледајте ово *па зар не лици на ГУЦУ фале само трубаци односно нефале има их .*

ОДГОВОРИТЕ