Срби и Чеси покушавају поправити сарадњу

Чешке компаније су веома заинтересоване за тржиште Балкана, у чему имају подршку Владе Републике Српске, поручено је на данашњем пословном сусрету у Бањалуци у коме је учествовало око 20 привредника из Чешке и око 15 привредника из Републике Српске.

Република Српска 23.05.2016 | 20:50
Срби и Чеси покушавају поправити сарадњу

Постоји више области у којима је могућа сарадња чешких привредника са привредницима у Српској, поручено је након састанка, прије свега у области енергетике, а те области су простор за побољшање економских односа.

Досадашњи обим трговине са Чешком је на ниском нивоу, кажу домаћи привредници, јер је у прва три мјесеца ове године износио око 21 милион КМ. 

Због тога постоји велики простор за нове инвестиције.

Због потребе за више инвестиција, Република Српска је обезбиједила различите подстицајне мјере, кажу у ресорном министарству.

Као позитиван пријмер сарадње, Ђокић је навео пуштање у пробни рад фабрике пелета "БХС пауер" у Братунцу, чија је вриједност око шест милиона КМ, која ће, како је рекао, ускоро бити и званично отворена.

БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Брле

23.05.2016 19:08

Зна ли ми неко реци који су то привредници, осим пиланџија и ситних производјаца пелета. Пелет се производи само у јесењем периоду када је најскупљи, вец на прољеце појефтини и радници се отпусте јер не треба никоме пелет. Која је висока скола потребна за пиланџију и пелетара ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

23.05.2016 19:19

Сад и званицно та ријец добија смисао. Све су то пелета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахаха

23.05.2016 20:39

Ја колико видим Цеси су досли овдје да купе концесије за велике хидроелектране, сто је заиста тузно да продамо највеце богаство сто имамо ето...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Физика метафизика

24.05.2016 06:00

Мерлинка послала извидницу за ЧЕЗ? Гдје смо сад доњи?

ОДГОВОРИТЕ