Srbi i Česi pokušavaju popraviti saradnju

Češke kompanije su veoma zainteresovane za tržište Balkana, u čemu imaju podršku Vlade Republike Srpske, poručeno je na današnjem poslovnom susretu u Banjaluci u kome je učestvovalo oko 20 privrednika iz Češke i oko 15 privrednika iz Republike Srpske.

Republika Srpska 23.05.2016 | 20:50
Srbi i Česi pokušavaju popraviti saradnju

Postoji više oblasti u kojima je moguća saradnja čeških privrednika sa privrednicima u Srpskoj, poručeno je nakon sastanka, prije svega u oblasti energetike, a te oblasti su prostor za poboljšanje ekonomskih odnosa.

Dosadašnji obim trgovine sa Češkom je na niskom nivou, kažu domaći privrednici, jer je u prva tri mjeseca ove godine iznosio oko 21 milion KM. 

Zbog toga postoji veliki prostor za nove investicije.

Zbog potrebe za više investicija, Republika Srpska je obezbijedila različite podsticajne mjere, kažu u resornom ministarstvu.

Kao pozitivan prijmer saradnje, Đokić je naveo puštanje u probni rad fabrike peleta "BHS pauer" u Bratuncu, čija je vrijednost oko šest miliona KM, koja će, kako je rekao, uskoro biti i zvanično otvorena.

BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Brle

23.05.2016 19:08

Zna li mi neko reci koji su to privrednici, osim pilandžija i sitnih proizvodjaca peleta. Pelet se proizvodi samo u jesenjem periodu kada je najskuplji, vec na proljece pojeftini i radnici se otpuste jer ne treba nikome pelet. Koja je visoka skola potrebna za pilandžiju i peletara ?

ODGOVORITE
Name

kiki

23.05.2016 19:19

Sad i zvanicno ta rijec dobija smisao. Sve su to peleta.

ODGOVORITE
Name

hahaha

23.05.2016 20:39

Ja koliko vidim Cesi su dosli ovdje da kupe koncesije za velike hidroelektrane, sto je zaista tuzno da prodamo najvece bogastvo sto imamo eto...

ODGOVORITE
Name

Fizika metafizika

24.05.2016 06:00

Merlinka poslala izvidnicu za ČEZ? Gdje smo sad donji?

ODGOVORITE