Како и ваша дјеца да буду богата...

Нису сви богаташи "мувањем" зарадили своје богатство, има и оних који су били вредни и поштено се држали неких правила у животу, а којима данас уче и своју децу.

Свијет 23.05.2016 | 21:30
Како и ваша дјеца да буду богата...

Ако сте мислили да је само новац ТА велика разлика између богаташких, породица средње и ниже класе, преварили сте се.

Поред новца, који деца наследе од својих богатих родитеља, већина, посебно они чији су родитељи поштено и вредно радили за то, уче како да поступају са наслеђеним богатством, односно како да располажу њиме, али и да га увећавају.

Ово су три златна правила којим богаташи уче своју децу

"Језик новца"

Док просечне породице уче своју децу како да организују буџет или их воде у продавницу како би научили вредност новца, богате породице своју децу покушавају финансијски да описмене. Иако ће многи рећи да је рано оптерећивати дете тиме како функционишу кредити, чекови...добро је да то прођете с њима како бисте се и сами подсетили како неке ствари функционишу. Са десет година дете треба бар да зна да провери рачун, а касније га можете научити и како да инверстира.

"Сањајте велике снове, али планирајте"

Планирање финансија је део успеха у стицању богатства имућних породица. Они ангажују консултанте који им помажу у томе како да располажу новцем: планирају пензију, среде некретнине, штеде за образовање деце, плаћају порез...Јер толики новац у игри, захтева да све иде како треба.

Али немојте да мислите да они баш све препуштају тим консултантима. Они се труде да знају бар колико они или чак и више, и томе уче и своју децу. Ако желите да постанете богати и останете богати, морате да умете да увидите лош савет од вашег рачуновође. С друге стране, породице из средње и сиромашне класе уче децу да "тај посао треба да оставе стручњацима". То их чини рањивим, и често се дешава да их лош савет доста кошта.

"Користите своје контакте и везе"

Знамо да је образовање битно и да се сви брину да им деца заврше школе. Ипак, богаташима није само то битно...може се рећи и да им није толико битно, колико им је битно да су њихова деца умрежена, односно да имају контакте који ће им помоћи да постану успешни. Зато их и уче значају ових веза од малих ногу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мами

23.05.2016 19:46

Ма ја! Ми немамо таквих брига. Не планирамо, не инвестирамо, будућност неизвесна! Само моји синови јос нису ратовали у породицном стаблу. Па ето то ми додје једина брига. Горе наведено у тексту је брига ових из владајућих структура бели су се дебело подмазали, обезбедили својим наследницима милионе а свакако ће бити дезертери к'о им и родитељи ако додје густо!

ОДГОВОРИТЕ