Kako i vaša djeca da budu bogata...

Nisu svi bogataši "muvanjem" zaradili svoje bogatstvo, ima i onih koji su bili vredni i pošteno se držali nekih pravila u životu, a kojima danas uče i svoju decu.

Svijet 23.05.2016 | 21:30
Kako i vaša djeca da budu bogata...

Ako ste mislili da je samo novac TA velika razlika između bogataških, porodica srednje i niže klase, prevarili ste se.

Pored novca, koji deca naslede od svojih bogatih roditelja, većina, posebno oni čiji su roditelji pošteno i vredno radili za to, uče kako da postupaju sa nasleđenim bogatstvom, odnosno kako da raspolažu njime, ali i da ga uvećavaju.

Ovo su tri zlatna pravila kojim bogataši uče svoju decu

"Jezik novca"

Dok prosečne porodice uče svoju decu kako da organizuju budžet ili ih vode u prodavnicu kako bi naučili vrednost novca, bogate porodice svoju decu pokušavaju finansijski da opismene. Iako će mnogi reći da je rano opterećivati dete time kako funkcionišu krediti, čekovi...dobro je da to prođete s njima kako biste se i sami podsetili kako neke stvari funkcionišu. Sa deset godina dete treba bar da zna da proveri račun, a kasnije ga možete naučiti i kako da inverstira.

"Sanjajte velike snove, ali planirajte"

Planiranje finansija je deo uspeha u sticanju bogatstva imućnih porodica. Oni angažuju konsultante koji im pomažu u tome kako da raspolažu novcem: planiraju penziju, srede nekretnine, štede za obrazovanje dece, plaćaju porez...Jer toliki novac u igri, zahteva da sve ide kako treba.

Ali nemojte da mislite da oni baš sve prepuštaju tim konsultantima. Oni se trude da znaju bar koliko oni ili čak i više, i tome uče i svoju decu. Ako želite da postanete bogati i ostanete bogati, morate da umete da uvidite loš savet od vašeg računovođe. S druge strane, porodice iz srednje i siromašne klase uče decu da "taj posao treba da ostave stručnjacima". To ih čini ranjivim, i često se dešava da ih loš savet dosta košta.

"Koristite svoje kontakte i veze"

Znamo da je obrazovanje bitno i da se svi brinu da im deca završe škole. Ipak, bogatašima nije samo to bitno...može se reći i da im nije toliko bitno, koliko im je bitno da su njihova deca umrežena, odnosno da imaju kontakte koji će im pomoći da postanu uspešni. Zato ih i uče značaju ovih veza od malih nogu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

mami

23.05.2016 19:46

Ma ja! Mi nemamo takvih briga. Ne planiramo, ne investiramo, budućnost neizvesna! Samo moji sinovi jos nisu ratovali u porodicnom stablu. Pa eto to mi dodje jedina briga. Gore navedeno u tekstu je briga ovih iz vladajućih struktura beli su se debelo podmazali, obezbedili svojim naslednicima milione a svakako će biti dezerteri k'o im i roditelji ako dodje gusto!

ODGOVORITE