РГ: Ђере се опростио, штета због сета!

Млади српски тенисер, после успеха у квалификацијама, поразом дебитовао на гренд слем турнирима.

Тенис 23.05.2016 | 19:15
РГ: Ђере се опростио, штета због сета!

Ласло Ђере у 21. години се први пут у сениорској каријери изборио за место у главном жребу гренд слем турнира и самим тим је на овом Ролан Гаросу направио важан корак напред.

У уторак је изгубио од много боље рангираног вршњака из Аустралије, Џордана Томпсона (94 - 215), али је свеукупно показао да уз напоран рад и више искуства може да се нада бољим резултатима од пуког наступа у првом колу.

Ђере - Томпсон 0:3, по сетовима 3:6, 4:6, 5:7.

Иако је пораз резултатски убедљив, може се рећи да су у сва три сета одлучивале нијансе. Томпсон је у прва два сета само у по једном гему имао брејк лопте, али је успео да их искористи, тако да је заслужено повео са 2:0.

У трећем је Ђере од 0:2 стигао до 2:2, а затим при вођству од 5:4 пропустио две везане сет лопте, на сервис противника.

Можда освајање једног сета не би променило ништа у погледу коначног исхода, али је штета што момак из Сенте није добио макар минималну сатисфакцију за труд и приказану солидну игру.

Уместо тога, дозволио је да га губитак важног гема уздрма, па је Томпсон лако стигао до брејка за 5:6 и онда привео меч крају, после два сата и 10 минута. У наредном колу покушаће да изненади хрватског ветерана Иву Карловића.

Ђере је до главног жреба дошао остваривши три победе у квалификационом делу турнира.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар