RG: Đere se oprostio, šteta zbog seta!

Mladi srpski teniser, posle uspeha u kvalifikacijama, porazom debitovao na grend slem turnirima.

Tenis 23.05.2016 | 19:15
RG: Đere se oprostio, šteta zbog seta!

Laslo Đere u 21. godini se prvi put u seniorskoj karijeri izborio za mesto u glavnom žrebu grend slem turnira i samim tim je na ovom Rolan Garosu napravio važan korak napred.

U utorak je izgubio od mnogo bolje rangiranog vršnjaka iz Australije, Džordana Tompsona (94 - 215), ali je sveukupno pokazao da uz naporan rad i više iskustva može da se nada boljim rezultatima od pukog nastupa u prvom kolu.

Đere - Tompson 0:3, po setovima 3:6, 4:6, 5:7.

Iako je poraz rezultatski ubedljiv, može se reći da su u sva tri seta odlučivale nijanse. Tompson je u prva dva seta samo u po jednom gemu imao brejk lopte, ali je uspeo da ih iskoristi, tako da je zasluženo poveo sa 2:0.

U trećem je Đere od 0:2 stigao do 2:2, a zatim pri vođstvu od 5:4 propustio dve vezane set lopte, na servis protivnika.

Možda osvajanje jednog seta ne bi promenilo ništa u pogledu konačnog ishoda, ali je šteta što momak iz Sente nije dobio makar minimalnu satisfakciju za trud i prikazanu solidnu igru.

Umesto toga, dozvolio je da ga gubitak važnog gema uzdrma, pa je Tompson lako stigao do brejka za 5:6 i onda priveo meč kraju, posle dva sata i 10 minuta. U narednom kolu pokušaće da iznenadi hrvatskog veterana Ivu Karlovića.

Đere je do glavnog žreba došao ostvarivši tri pobede u kvalifikacionom delu turnira.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar