РГ: Виктор херојски до другог кола и српског дербија!

Српски тенисер Виктор Троицки пласирао се у друго коло Ролан Гароса херојском победом над Григором Димитровим.

Тенис 23.05.2016 | 17:45
РГ: Виктор херојски до другог кола и српског дербија!

Троицки је у првом колу губио 2-1 у сетовима, имао брејк мањка у четвртом сету, али је направио преокрет и савладао Димитрова са 2:6, 6:3, 5:7, 7:5, 6:3.

Виктор је тако изједначио на 2-2 у међусобним дуелима са Бугарином, а у следећој рунди биће део српског дербија са Душаном Лајовићем, који је максималним резултатом елиминисао Дениса Кудлу.

Бугарин је боље отворио меч – одузео је сервис противнику на старту и повео са 3:0, али је онда уследила серија брејкова. Троицки је имао прилику да се врати, сервирао за 3:3 када је у аут редом избацивао форхенд, бекхенд и волеј, чиме је сет одлучен.

Димитров је направио још један брејк и брзо привео сет крају, али се ситуација на терену променила већ на старту другог. Српски играч је почео са 0-2, изједначио у сетовима и најавио епску борбу на терену број 3.

Када је у финишу испустио други сет, чинило се да га чека нови болан пораз, посебно након брејка Григора за 1:0 у четвртом. Међутим, узвратио је Троицки и изједначио на 4:4 и креирао преокрет који је трајао скоро четири сата.

Ово је Димитрову трећа сезона узастопно како завршава Ролан Гарос у првом колу, претходно су га добили Џек Сок и Иво Карловић.

Претходно је са турнира елиминисан Јанко Типсаревић, док се Душан Лајовић пласирао у друго коло. Србију у мушкој конкуренцији сингла на Ролан Гаросу представљају још Новак Ђоковић и Ласло Ђере.

Отворени шампионат Француске игра се за укупни наградни фонд од 32 милиона евра.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар