RG: Viktor herojski do drugog kola i srpskog derbija!

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa herojskom pobedom nad Grigorom Dimitrovim.

Tenis 23.05.2016 | 17:45
RG: Viktor herojski do drugog kola i srpskog derbija!

Troicki je u prvom kolu gubio 2-1 u setovima, imao brejk manjka u četvrtom setu, ali je napravio preokret i savladao Dimitrova sa 2:6, 6:3, 5:7, 7:5, 6:3.

Viktor je tako izjednačio na 2-2 u međusobnim duelima sa Bugarinom, a u sledećoj rundi biće deo srpskog derbija sa Dušanom Lajovićem, koji je maksimalnim rezultatom eliminisao Denisa Kudlu.

Bugarin je bolje otvorio meč – oduzeo je servis protivniku na startu i poveo sa 3:0, ali je onda usledila serija brejkova. Troicki je imao priliku da se vrati, servirao za 3:3 kada je u aut redom izbacivao forhend, bekhend i volej, čime je set odlučen.

Dimitrov je napravio još jedan brejk i brzo priveo set kraju, ali se situacija na terenu promenila već na startu drugog. Srpski igrač je počeo sa 0-2, izjednačio u setovima i najavio epsku borbu na terenu broj 3.

Kada je u finišu ispustio drugi set, činilo se da ga čeka novi bolan poraz, posebno nakon brejka Grigora za 1:0 u četvrtom. Međutim, uzvratio je Troicki i izjednačio na 4:4 i kreirao preokret koji je trajao skoro četiri sata.

Ovo je Dimitrovu treća sezona uzastopno kako završava Rolan Garos u prvom kolu, prethodno su ga dobili Džek Sok i Ivo Karlović.

Prethodno je sa turnira eliminisan Janko Tipsarević, dok se Dušan Lajović plasirao u drugo kolo. Srbiju u muškoj konkurenciji singla na Rolan Garosu predstavljaju još Novak Đoković i Laslo Đere.

Otvoreni šampionat Francuske igra se za ukupni nagradni fond od 32 miliona evra.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar