Хумелс се вратио кући!

Доскорашњи капитен Борусије Дортмунд поново је тамо где је фудбалски проходао. У Бајерну.

Фудбал 03.06.2016 | 08:00
Хумелс се вратио кући!

Матсу Хумелсу (27) остварена је велика жеља.

Сјајни дефанзивац, џентлмен и на терену и ван њега, вратио се у Бајерн, коме се у понедељак обавезао на сарадњу до 2021. године.

Петогодишњи уговор потписан је на обострано велико задовољство, јер се дефанзивац вратио кући и јер су Баварци успели да врате штопера Дортмунда, који је у њихов клуб стигао још као шестогодишњак.

У међувремену, Хумелс је стасавао у Бајерну кроз омладинске категорије и потписао први професионални уговор 2006. године, на почетку сезоне у којој је и дебитовао за великана са Алијанц арене.

Међутим, ствари потом нису ишле како је желео.

Шансу није добијао ни на кашичицу, па се калио у развојном тиму Бајерна, све док у јануару 2008. није отишао у Борусију. Најпре је "милионерима" био позајмљен, а затим и комплетно препуштен. Та грешка Бавараца брзо је уочена.

Током наредних година, далеко од матичног клуба, постао је један од најбољих дефанзиваца Европе, који је овог пролећа рекао да би се вратио тамо где је поникао. У међувремену је освојио две титуле Бундеслиге (2011. и 2012), као и Куп Немачке 2012, уз наступ у финалу Лиге шампиона 2013.

Хумелсов отац Херман био је координатор рада млађих категорија Бајерна до 2012. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар