Humels se vratio kući!

Doskorašnji kapiten Borusije Dortmund ponovo je tamo gde je fudbalski prohodao. U Bajernu.

Fudbal 03.06.2016 | 08:00
Humels se vratio kući!

Matsu Humelsu (27) ostvarena je velika želja.

Sjajni defanzivac, džentlmen i na terenu i van njega, vratio se u Bajern, kome se u ponedeljak obavezao na saradnju do 2021. godine.

Petogodišnji ugovor potpisan je na obostrano veliko zadovoljstvo, jer se defanzivac vratio kući i jer su Bavarci uspeli da vrate štopera Dortmunda, koji je u njihov klub stigao još kao šestogodišnjak.

U međuvremenu, Humels je stasavao u Bajernu kroz omladinske kategorije i potpisao prvi profesionalni ugovor 2006. godine, na početku sezone u kojoj je i debitovao za velikana sa Alijanc arene.

Međutim, stvari potom nisu išle kako je želeo.

Šansu nije dobijao ni na kašičicu, pa se kalio u razvojnom timu Bajerna, sve dok u januaru 2008. nije otišao u Borusiju. Najpre je "milionerima" bio pozajmljen, a zatim i kompletno prepušten. Ta greška Bavaraca brzo je uočena.

Tokom narednih godina, daleko od matičnog kluba, postao je jedan od najboljih defanzivaca Evrope, koji je ovog proleća rekao da bi se vratio tamo gde je ponikao. U međuvremenu je osvojio dve titule Bundeslige (2011. i 2012), kao i Kup Nemačke 2012, uz nastup u finalu Lige šampiona 2013.

Humelsov otac Herman bio je koordinator rada mlađih kategorija Bajerna do 2012. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar