Алба испала у четвртфиналу, отпустила Обрадовића!

Српски стручњак и некадашњи репрезентативац Југославије Саша Обрадовић није више тренер Албе.

Кошарка 24.05.2016 | 12:20
Алба испала у четвртфиналу, отпустила Обрадовића!

Уговор српског тренера и берлинског клуба неће бити продужен. Овог лета постаће слободан.

Након четири године сарадње, дошло је време за растанак.

Саша Обрадовић (47) напустиће Албу овог лета, што је потврђено и на клупском сајту - поруком да сарадња две стране неће бити настављена.

Обрадовић је у Алби провео три године као играч (1994-1997) и четири као тренер (2012-2016). Као шеф стручног штаба са "пеликанима" је освојио три Купа Немачке, награду за најбољег тренера Бундеслиге (2015) и прошле сезоне стао надомак пласмана у плеј-оф Евролиге.

"Дошли смо до заједничког закључка да је време за нови спортски импулс. Захваљујемо Саши и његовом стручном штабу за изврсну сарадњу у последње четири године. Памтићемо заувек добре ствари из тог периода и увек ће бити добродошао у овом клубу. Желимо му све најбоље на приватном и професионалном плану, као и његовој породици", рекао је за клупски сајт менаџер Албе Марко Балди.

Српски тренер такође је захвалио клубу на свему.

"Захваљујем и клубу и навијачима на ове четири сјајне године. Иако крај ове сезоне боли, задовољан сам напретком који је остварен за време мог боравка на месту шефа стручног штаба. Дали смо Алби јасан идентитет, остварили смо добре резултате, а немачким играчима је била пружена шанса да напредују. Сада је време да почнем нешто ново, а Албу ћу заувек носити у срцу и увек ћу бити део њене породице", додао је Обрадовић.

У сезони на измаку Алба је освојила Куп (уз сјајну ролу Драгана Миросављевића), али је у четвртфиналу плеј-офа елиминисана резултатом 0:3, у серији против Франкфурт Скајлајнерса,

Остаје да се види где ће Обрадовић наставити каријеру, а увелико се наговештава да би његова следећа дестинација могла да буде Лаборал Кућа, с обзиром на то да је њен тренер Велимир Перасовић наводно у одмаклим преговорима са Анадолу Ефесом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар