Alba ispala u četvrtfinalu, otpustila Obradovića!

Srpski stručnjak i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Saša Obradović nije više trener Albe.

Košarka 24.05.2016 | 12:20
Alba ispala u četvrtfinalu, otpustila Obradovića!

Ugovor srpskog trenera i berlinskog kluba neće biti produžen. Ovog leta postaće slobodan.

Nakon četiri godine saradnje, došlo je vreme za rastanak.

Saša Obradović (47) napustiće Albu ovog leta, što je potvrđeno i na klupskom sajtu - porukom da saradnja dve strane neće biti nastavljena.

Obradović je u Albi proveo tri godine kao igrač (1994-1997) i četiri kao trener (2012-2016). Kao šef stručnog štaba sa "pelikanima" je osvojio tri Kupa Nemačke, nagradu za najboljeg trenera Bundeslige (2015) i prošle sezone stao nadomak plasmana u plej-of Evrolige.

"Došli smo do zajedničkog zaključka da je vreme za novi sportski impuls. Zahvaljujemo Saši i njegovom stručnom štabu za izvrsnu saradnju u poslednje četiri godine. Pamtićemo zauvek dobre stvari iz tog perioda i uvek će biti dobrodošao u ovom klubu. Želimo mu sve najbolje na privatnom i profesionalnom planu, kao i njegovoj porodici", rekao je za klupski sajt menadžer Albe Marko Baldi.

Srpski trener takođe je zahvalio klubu na svemu.

"Zahvaljujem i klubu i navijačima na ove četiri sjajne godine. Iako kraj ove sezone boli, zadovoljan sam napretkom koji je ostvaren za vreme mog boravka na mestu šefa stručnog štaba. Dali smo Albi jasan identitet, ostvarili smo dobre rezultate, a nemačkim igračima je bila pružena šansa da napreduju. Sada je vreme da počnem nešto novo, a Albu ću zauvek nositi u srcu i uvek ću biti deo njene porodice", dodao je Obradović.

U sezoni na izmaku Alba je osvojila Kup (uz sjajnu rolu Dragana Mirosavljevića), ali je u četvrtfinalu plej-ofa eliminisana rezultatom 0:3, u seriji protiv Frankfurt Skajlajnersa,

Ostaje da se vidi gde će Obradović nastaviti karijeru, a uveliko se nagoveštava da bi njegova sledeća destinacija mogla da bude Laboral Kuća, s obzirom na to da je njen trener Velimir Perasović navodno u odmaklim pregovorima sa Anadolu Efesom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar